Вхід | Реєстрація

За добу на Полтавщині діагностували 289 випадків COVID-19

За добу на Полтавщині діагностували 289 випадків COVID-19

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 8639 випадків захворювання на COVID-19.

Одужали 3334 жителі області, продовжують лікування 5138 людей, зокрема 171 дитина. Всього зареєстровано 167 летальних випадків, нових за добу – 8 (Полтава – 4; Гадяцький район – 2; Миргород, Пирятинський район).

За минулу добу зареєстровано 289 нових випадків.

Географія поширення інфекції:

  • Полтава – 4625 (135 нових випадків),
  • Кременчук – 1165 (77 нових випадків),
  • Полтавський район – 354 (12 нових випадків),
  • Миргород – 297 (8 нових випадків),
  • Лубни – 180 (1 новий випадок),
  • Лохвицький район – 168 (1 новий випадок),
  • Горішні Плавні – 167 (14 нових випадків),
  • Зіньківський район – 141 (15 нових випадків),
  • Кременчуцький район – 134 (1 новий випадок),
  • Котелевський район – 120 (4 нові випадки),
  • Хорольський район – 103,
  • Кобеляцький район – 99,
  • Новосанжарський район – 95,
  • Шишацький район – 94,
  • Решетилівський район – 86,
  • Диканський район – 85,
  • Глобинський район – 84 (10 нових випадків),
  • Миргородський район – 76 (2 нові випадки),
  • Лубенський район – 68,
  • Великобагачанський район – 60 (4 нові випадки),
  • Машівський район – 58 (1 новий випадок),
  • Гадяч – 54,
  • Карлівський район – 54,
  • Гребінківський район – 51,
  • Чутівський район – 47 (1 новий випадок),
  • Пирятинський район – 41 (2 нові випадки),
  • Козельщинський район – 34,
  • Гадяцький район – 31,
  • Семенівський район – 30,
  • Оржицький район – 22,
  • Чорнухинський район – 16 (1 новий випадок).

Заповнюваність ліжок у закладах охорони здоров’я Полтавщини, визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим випадком COVID-19, становить 27%.

Полтавська ОДА закликає жителів області дотримуватися карантинних заходів: дезінфікувати руки, носити маски, тримати соціальну дистанцію!



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 жовтня 2020, 09:56 | Полтавщина | Спорт і здоров'я


1. nazar / 28 жовтня 2020, 16:40
Їх значно більше. Дуже багато людей хворіє, не підозрюючи що в них коронавірус, при цьому перебувають в громадських закладах, на роботі та де ін. Переважно молодь переносить захворювання в легкій формі, а от тим хто старше це небезпечно, тим більше маючи серйозні супутні захворювання та послаблений імунітет. Лікарні не виступають з ініціативою проводити тестування населення, тому статистика не правдива. Тести роблять вже тоді, коли в хворого вже або явно виражено захворювання або людина сама вимагає тестування. Повірте - ковід це не жарт. Маску треба носити обов"язково, руки мити постійно. Якщо є симптоми застуди краще сидіть вдома. Якщо не відчуваєте запаху і смаку - 90 відсотків, що у Вас коронавірус. Не хворійте, бережіть себе.
2. orakul / 28 жовтня 2020, 18:14
1.nazar
«. Маску треба носити обов"язково»

Не маску а намордник, який деякі свідомі носять не стираючи і не дезинфікуючи місяцями. По маску ось не я, а Головний санітарний лікар України що каже. Посилання на www.youtube.com
3. orakul / 28 жовтня 2020, 18:16
А якби на Ляшка не тисли, то він би взагалі сказав, о намордник шкідливий, бо він є розплідником інфекції. Про че ось частково каже Комаровський Посилання на www.youtube.com
4. orakul / 28 жовтня 2020, 18:29
1.nazar
«Тести роблять вже тоді, коли в хворого вже або явно виражено захворювання або людина сама вимагає тестування»

Це неправда. Тести, які ні про що не свідчать, це халявний заробіток. Особисто знаю людину, яку направили на процедури повязані з лікуванням онкохвороби і вона заплатили в Кобеляках за тест 500грн, щоб їй дали довідку про те, що вона не хвора на ковід. В Полтаві її заставили зробити ще один тест, за який людина заплатила 1500 грн. і лише після цього їй зробили (теж за бабло) необхідні процедури. І таких випадків безліч. Це при тому, що у нас по Конституції медицина поки-що безкоштовна. Посилання на www.youtube.com
5. orakul / 28 жовтня 2020, 18:47
1.nazar
«Повірте - ковід це не жарт»

Будь яка хвороба - не жарт. Грип - не жарт. Туберкульох теж не жарт, але це не заважа владі закривати тубдиспансери. Бувший Головний санітарний лікар РФ Геннадий Онищенко сказав про коронавірус:
"Это спланированная информационная террористическая атака....грипп куда опаснее коронавируса».
Колись з приводу грипу кіпішувала лише Юля. Зараз грип усім побоку.
Цитата з Оніщенко:«С коронавирусом мы с вами живем еще до явления Христа. Это очень древний вирус, — подчеркнул он. — На сегодняшний день описаны порядка 37 типов коронавируса.
Ведет он себя крайне прогнозируемо, в отличие от обнаглевшего гриппа. В этом году мы будем иметь дело с тремя мутировавшими вирусами гриппа.
Коронавирус не так контагиозен, как грипп. Контагиозность — это способность заражать. Год он уже — и всего 42 миллиона. А грипп не мелочится — каждый год почти миллиард.
Самая опасная инфекция — грипп!».
6. orakul / 28 жовтня 2020, 18:52
"Онищенко заявил, что смертность в России выросла из-за избыточных карантинных мер"
Цитата; "Минздрав и Роспотребнадзор должны были не слепо действовать по лекалам, которые ВОЗ навязывала всем, а опираться на огромный опыт нашей школы эпидемиологии. Мы должны были более критично относиться ко всем тем рекомендациям о тотальном закрытии, запрете. Сегодня нам аукается изоляция, которая была. Регистрируется достаточно высокое количество психозов: вместо того чтобы рассказывать, как это все профилактировать, идут устрашающие репортажи. Скандинавы были правы. Швеция как говорила: научно доказана необходимость использования средств индивидуальной защиты, гигиены рук, социального дистанцирования. И заявляла, что верит в высокую культуру своего населения»
Ще цитата "Избыточность мер очевидна. Это было ничто иное, как гибридная война, когда на фоне достаточно серьезной эпидемиологической ситуации шла массированная, спланированная, многокомпонентная информационная террористическая атака. Избыточность мер привела к тому, что сейчас практически во всех странах растет смертность. Но не от коронавируса, а от не проведенных вовремя лечебных мероприятий, несделанных операций, потому что вся плановая медицина была отменена"
Резюміруєм. Під прикриттям коронавірусу і турботи про ваше здоровя здійснюється планове скорочення пришелепуватої біомаси. Посилання на www.youtube.com

Змінено 28.10.2020, 19:08
7. Filon / 28 жовтня 2020, 19:11
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Люто плюсую за ці цитати Оракула. Перевіряти не буду. Але якщо Онищенко все це сказав, то капелюха знімати перед ним не буду, а просто визнаю, що він просто професіонал і людина на своєму місці.Дуже прикро визнавати, що в Україні таких практично не залишилося.Моя дружина, яка постійно мене критикує за те, що я критикую інших.А зізнаюся чесно, що коли " не для преси", то критикую набагато жорсткіше, аніж у газеті, днями не витримала. І після матюка, який повірте із неї майже неможливо видавити, сказала : Боже та чого ж люди такі дебіли". А я єхидно посміхнувся. РОзповідаю реальну історію. Можливо я її й опишу в ЗМІ. Одна дуже-дуже близька людина захворіла. Вона та людина має солідний вік, перебуває у групі ризику і дуже боїться коронавірусу. У людини 37,5 і за її словами втрата здатності сприймати запахи. Людина вже збирається помирати. Викликає тіпа лєкаря із наших кобеляцьких. Лєкарь приходить. З порогу, у буквальному сенсі з порогу, виписує тіпа ліки. Якийсь дорогий антибіотик колоти і дексаметазон. Сцуко. Ні аналізів, ні знімків, ні обстеженні. Дохтор сказав у морг, значить у морг. І людина не дивлячись на всі прохання моєї дружини увімкнути мозок, все оте гамно у себе колить і пє. Звичайно шанси померти у такої людини різко зростають. Оце розповівши дружина матюкнулася. Я вже із самого початку епідеміє прохаю в оффіційних і неофіційних розмовах наших лікарів у оому числі і дуже заслужених, пояснити мені невіруючому у чому особливість ковіду, котра виділяє його із інших ГРВІ. І або не чую нічого, або чую маячню із тєлєвізора або тирнету.Так що Оніщенку і Оракулу - респект.
8. Borch / 29 жовтня 2020, 03:55
Скорочення іде, але це не чийсь план а закономірність. Якась сила повинна була зупинити тотальне отупіння, от воно само себе і почало зупиняти.

Медицина не змінилась з початком епідемії, такі ж підходи були і раніше. Вони б і зараз раді з серйозним рилом навішати вам про те як потрібно лікуватись, але ж тут можна і самому заразитись. Бігом наводку на потрібні медикаменти дав і тікати, а потім откатом фармацевти занесуть. Робота святе!

А якщо не попав то буде спроба номер два потом три і тд. Поки пацієнт буде подавати признаки життя, можна пробувати. В аптеці ліків хватить.
Щоб не попастись на такого горе лікаря, потрібно розуміти багато нюансів, читати інструкції до ліків, почитати що у вас за діагноз. Не рідко, буває що в списку, половина гомеопатичних ліків які взагалі не мають ніякої дії, але лікарі їх виписують. Це безсовісне використання пацієнта в своїх корисливих цілях. Моральний портрет такого лікаря повинен лякати хворого.
Заради справедливості, багато хвороб, проходять самі по собі, а звернення пацієнта вимагає якоїсь реакції, тому якщо вже пацієнт з 37.5 звернувся за допомогою до лікаря, то тут ясно що пацієнт серйозний . Йому потрібно щось виписати, бо буде тільки гірше.
9. orakul / 29 жовтня 2020, 14:44
7.Filon
«Перевіряти не буду. Але якщо Онищенко все це сказав,»

Посилання на radiokp.ru
10. orakul / 29 жовтня 2020, 14:47
8.Borch
«Скорочення іде, але це не чийсь план а закономірність. Якась сила повинна була зупинити тотальне отупіння, от воно само себе і почало зупиняти»

Хто/що таке "воно"? Закономірність описана Мальтусом.
11. Borch / 29 жовтня 2020, 17:39
11.orakul
«Закономірність описана Мальтусом»

Якщо по Мальтусу.

"Народонаселение строго ограничено средствами существования"

"средства существование" в нашому випадку це кваліфіковані кадри самих різних професій. Починаючи з учителів, закінчуючи політиками. Їх на всіх не вистачає. Населення починає скорочуватись. Це так само як голод.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації