Вхід | Реєстрація

«Тарас Шевченко був козаком»

«Тарас Шевченко був козаком»
7‑го березня у Нових Санжарах пройшли урочистості, присвячені 196‑ій річниці з дня народження видатного українського поета Тараса Шевченка.
Близько десятої години ранку чималенький гурт новосанжарців із національними прапорами пройшов до пам’ятника Великому Кобзарю, де і відбувся урочистий мітинг.
Про велике значення Шевченка, як чудового поета та видатного громадського діяча говорили голова селищної ради Андрій Река, заступник голови районної ради Борис Федоренко та заступник голови РДА Анатолій Мокляк. Рядки з творів Тараса Григоровича читали учні Новосанжарського НВК Микола Рябика та Дарина Твердохліб. А відомий письменник та знаний проповідник козацтва Юрій Дмитренко розповів досить цікаві факти з біографії Тараса Шевченка.
— Мало хто знає, що Шевченко був родом не з кріпаків, а з бідних покріпачених козаків, — повідомив присутнім Юрій Михайлович. — І коли він жив у Петербурзі, місцева організація козаків визнала його своїм батьком. І саме вони подарували йому чорну папаху, у якій він зображений на одному з відомих портретів.
Після цього урочисту частину заходу було закінчено і всі бажаючі змогли покласти букети та гірлянди квітів до підніжжя пам’ятника Кобзарю.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації