Вхід | Реєстрація

Бюджет участі: вісім проектів реалізують у Кобеляцькому районі, два — у Новосанжарському

Бюджет участі: вісім проектів реалізують у Кобеляцькому районі, два — у Новосанжарському

Наприкінці жовтня стали відомими переможці конкурсу Бюджет участі Полтавської області. Із 146 поданих на голосування проектів комісія відібрала 65. Саме за них жителі Полтавщини віддали найбільше голосів.

Нагадаємо, що конкурс запроваджений обласною радою в 2017 році. Для порівняння, у перший рік до голосування допустили 217 проектів, у 2018-му — 267, у 2019-му — 205. Виходить, що на четвертому році ініціативні жителі області утратили інтерес до конкурсу. Не виключено, що це пов’язано з реформою децентралізації і створенням територіальних громад. Адже чимало проектів готували працівники міських, селищних і сільських рад.

При цьому за проекти-2020 віддано 34 836 голосів. З моменту старту конкурсу жителі області голосували за роками так: 6873, 26 141 та 26 105.

До речі, на реалізацію проектів з обласного бюджету виділено 6 000 000 гривень. Ідеї втілюються на умовах співфінансування обласного та місцевих бюджетів.

 

Вісім із дев’яти проектів стали переможцями

Одразу вісім ініціатив будуть реалізовані наступного року в Кобеляцькій ОТГ: чотири у Кобеляках, три на території теперішньої Василівської сільради, один — Вільховатської.

Найвищий результат серед міських проектів здобула пляжна тема. За ініціативу Лесі Калакуцької «Створення зони відпочинку на Дитячому пляжі» проголосували 564 чоловіки. Облаштування прибережної зони, проведення робіт з благоустрою існуючого пляжу коштуватиме 200 000 гривень. На Дитячому з’являться бесідки (7 шт.), лавочки для відпочинку (5 шт.), тіньові навіси (парасолі) (15 шт.), кабінка для переодягання, фонтани для купання та пиття води, 10‑метрова дерев’яна доріжка і 8 урн.

За проект Вікторії Моренко «Облаштування літнього кінотеатру в парку імені Богдана Хмельницького» віддали 559 голосів. За 200 000 гривень  будуть закуплені проектор, акустична система, мікрофон, ноутбук, екран, 20 крісел-мішків, 20 ламзаків та 10 лавочок.

Схожу ініціативу презентувала Олена Білаш. За її «Кіно просто неба» проголосували 512 чоловік. У 2021-му в міському парку «Центральний» з’явиться мобільний кінотеатр під відкритим небом. 200 000 гривень витратять на проектор, дошку, ноутбук, радіомікрофон, акустичну систему, 4 ліхтарі, 22 м’які крісла-мішки, 10 лавок і штучне килимове покриття.

Учениця Кобеляцького ліцею №2 Ліза Карпенко другий рік поспіль перемагає в «Бюджеті участі». Проект «BMX&скейт-паркінг» підтримали 555 чоловік. У тому ж «Центральному»  облаштують зону для занять екстремальним спортом. 200 000 гривень вистачить на закупівлю екстримобладнання. Також у суму входить вартість цементу і оплата робіт із залиття фундаменту.

Жителі Василівської сільради подали на конкурс три проекти загальною вартістю 600 000 гривень. Усі ініціативи перемогли в конкурсі.

За ініціативою Анни Блискун, на території Василівської школи установлять спортивний майданчик за 200 000 гривень. Споруда включатиме в себе 9 тренажерів для всіх груп м’язів, спорткомплекс «Квест», тенісний стіл, рукохід, гірку, подвійну шведську стінку з турніками. У Мартинівці біля сільського клубу збудують ідентичний спортмайданчик. Автор проекту Ольга Дектянікова.  

У Сінному змонтують автономне вуличне освітлення. Згідно ініціативи Людмили Турпенко за 200 000 гривень придбають 12 ліхтарів із сонячними батареями, які встановлять на залізобетонні опори.

Деменки теж отримають спортивно-тренажерний майданчик. Автор проекту Ольга Андрушко підрахувала, що 100 000 гривень вистачить на п’ять тренажерів для рук і ніг, стенд для жиму комбінований та спорткомплекс «Воркаут», 10 000 витратять на встановлення обладнання.

 

Тренажери для Маячки і сонячні ліхтарі для Лівенського

Із семи проектів, поданих мешканцями Новосанжарського району, фінансування отримають два. Обидва реалізують у Нехворощанській громаді.

Відповідно до ініціативи Василя Маслея, у Маячці, на місцевому стадіоні, встановлять сучасні вуличні тренажери. За 200 000 гривень закуплять 9 тренажерів, два гімнастичні комплекси та горизонтальну лавку для жиму.

У Лівенському з’являться 25 сонячних ліхтарів. Згідно з проектом Світлани Анепір «Щоб краще було всім у Лівенському жити, нам треба лампи сонця засвітити», впровадження енергоефективних технологій коштуватиме 275 624 гривні.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 листопада 2020, 13:19 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації