Вхід | Реєстрація

У Кобеляцькому районі виявили артснаряд і авіабомбу

У Кобеляцькому районі виявили артснаряд і авіабомбу

Боєприпаси часів Другої світової війни знайшли в Біликах та Григоро-Бригадирівці.

Зі слів заступника начальника Кобеляцької пожежно-рятувальної частини Романа Гущенка, у неділю, 1 листопада, у Біликах, на території приватного домогосподарства, власники побачили артснаряд калібром 76 міліметрів. Наступного дня працівники аварійно-рятувального загону знешкодили снаряд неподалік Гайового. Спецпризначенці не вперше використовують цю місцину для знешкодження подібних знахідок.

— Не встигли спецпризначенці доїхати в Полтаву, як зателефонували мешканці Григоро-Бригадирівки і повідомили, що під час земельних робіт вирили авіабомбу, — говорить Роман Гущенко. — Його також знешкоджуватиме аварійно-рятувальний загін.

Також заступник начальника розповів, що з початку цього року піротехнічний підрозділ аварійно-рятувального загону 5 разів залучався для знешкодження контрольованим підривом вибухонебезпечних предметів на території Кобеляцького району. Зокрема, їх виявляли в Бутенках  (поблизу залізнодорожньої колії), у Григоро-Бригадирівці (земельна ділянка приватного домогосподарства), у Світлогірському (відкрита територія), у Кобеляках   (земельна ділянка приватного домогосподарства), у Біликах (земельна ділянка приватного домогосподарства).

 

Усього знешкоджено: а) мінометних мін калібру 82 мм — 1 одиниця, калібру 125 мм — 1, калібру 76 мм — 7; б) артилерійських снарядів: а) калібру 122 мм — 11, калібру 76 мм — 5.

Користуючись нагодою, заступник начальника Кобеляцької пожежно-рятувальної частини звернувся до громадян з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами. Категорично забороняється: торкатися підозрілого предмету або пересувати його; заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; розбирати вибухонебезпечний предмет.

— Пам’ятайте, що в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, необхідно відразу повідомити про це за номерами 101 або 102, а також ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати та знешкоджувати знайдені боєприпаси, — наголосив Роман Гущенко.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 листопада 2020, 09:54 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації