Вхід | Реєстрація

Рік умовного засудження за п’ять спиляних сосен

Рік умовного засудження за п’ять спиляних сосен

Отримав мешканець Новосанжарщини, який, порушивши закон, «хазяйнував» у ботанічному заказнику.
21 жовтня суддя Новосанжарського райсуду Тетяна Стрельченко винесла вирок у справі щодо вчинення жителем району кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 246 ККУ «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу», вчинена в заповідниках або на територіях чи об’єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах, караються штрафом від 1500 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 3 до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Згідно з матеріалами справи, 8 лютого цього року, в денний час, підсудний прийшов на територію ботанічного заказника місцевого значення «Зачепилівський», поблизу населеного пункту з однойменною назвою. За допомогою бензопили він спиляв п`ять дерев сосни звичайної. Порушника затримали безпосередньо на місці події.

Згідно висновку товарознавчої експертизи Полтавського НДЕКЦ, своїми діями чоловік завдав підприємству «Новосанжарське лісове господарство» (заказник перебуває в користуванні лісгоспу) матеріальної шкоди на суму 6494 гривні.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, у своїх діях розкаявся. Докази його вини, здобуті досудовим слідством, визнає повністю і не оскаржує.

Під час винесення вироку служителі Феміди врахували щире каяття підсудного та активне сприяння розкриттю злочину.

Вирок суду: мешканця Новосанжарського району визнали винним у скоєнні кримінального правопорушення та призначили покарання у виді 3 років обмеження волі. На підставі статті 75 КК України (Звільнення від відбування покарання з випробуванням), звільнити від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік. Судові витрати у справі 2512 гривень, вартість проведення судово-економічної експертизи, стягнути із засудженого на користь держави.

Вирок може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду протягом місяця.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 листопада 2020, 12:12 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації