Спеціалісти Лубенського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області спільно з працівниками міського відділу освіти продовжують проводити комплекс профілактичних заходів щодо попередження поширення захворювань на гостру респіраторну хворобу СOVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 у закладах дошкільної освіти та загально освітньої навчальних закладах.
Так, 10 листопада було здійснено перевірку 4 закладів. За результатами перевірки встановлено, що всі заклади у повному обсязі забезпечені дезінфікуючими розчинами, засобами індивідуального захисту.
Працівники закладів дотримуються вимог Постанови Головного державного санітарного лікаря України № 50 від 22.08.2020.
Нагадаємо правила навчання в школі:
-
учням 1-4 класів дозволено пересуватися у закладах освіти без маски чи респіратора;
-
у “помаранчевих” регіонах епідеміологічної небезпеки вчителям рекомендують викладати свій предмет у захисних щитках. Натомість вчителі, які працюють в “жовтій” або “зеленій” зоні, повинні просто дотримуватися відповідної дистанції, викладати можна без масок;
-
допуск вчителів на роботу відбуватиметься тільки після проведення відповідного температурного скринінгу. Якщо у когось буде температура понад 37,2 °C, то їм буде заборонено працювати.
-
у випадку підтвердження коронавірусу у когось із учнів, весь клас повинен піти на самоізоляцію та провести відповідні заходи;
-
дозатори та антисептики повинні знаходитися у закладі тільки на вході, в подальшому рекомендується ретельно мити руки після кожного уроку;
-
забороняється вхід до приміщення школи батькам або іншим супроводжуючим дитини, за винятком осіб з інвалідністю;
-
проводити всі заняття протягом дня в одному кабінеті. По можливості, їх взагалі краще організовувати на відкритому повітрі;
-
при складанні розкладу варто використовувати модульний підхід з гнучким графіком початку і закінчення занять для різних класів.
-
щонайменше 10 хвилин мають щодня провітрювати приміщення після кожного заняття;
-
у кінці робочого дня обов’язково провести дезінфекцію поверхонь (дверних ручок, столів, місць для сидіння, перил тощо).
На період карантину у шкільних їдальнях заборонено організовувати харчування дітей за принципом “шведського столу”. Між столами обов’язково повинна бути дистанція (не менше півтора метра). Також за ним мають сидіти не більше 4-ьох учнів одночасно.
Також рекомендують школам скласти розклад харчування для різних класів, щоб не було скупчення у приміщенні.
До того ж, всі працівники їдалень повинні працювати в захисних масках і одноразових рукавичках, а касири чи інші працівники їдалень, які видають страви, зобов’язані використовувати захисні щитки.