Вхід | Реєстрація

Знайти крайнього: щоб не судитися з міністерством, прокуратура звинуватила сільраду

Знайти крайнього: щоб не судитися з міністерством, прокуратура звинуватила сільраду

3 листопада пресслужба Полтавської обласної прокуратури на офіційному сайті повідомила, що за позовом працівників установи, державі повернуто майновий комплекс вартістю понад 280 мільйонів гривень.

«За позовом Полтавської обласної прокуратури виконано рішення Господарського суду Полтавської області та повернуто у власність держави майновий комплекс Кобеляцького комбінату хлібопродуктів площею 62 тисячі квадратних метрів вартістю 280 мільйонів гривень.

Установлено, що рішенням виконавчого комітету Бутенківської сільської ради Кобеляцького району державному майновому комплексу протиправно надано статус приватного. У подальшому ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» використовувало нерухоме майно в господарських цілях.

Вжитими прокуратурою заходами незаконне свідоцтво про право приватної власності скасовано, майно повернуто державі.

Кобеляцький КХП — один з найпотужніших на Полтавщині елеваторів із можливістю зберігання до 170 тисяч тонн зерна».

За коментарем кореспонденти тижневика звернулися до заступника сільського голови Ігоря Федя.

Він пояснив:

— Мова йде про 2011 рік. Тоді ДПЗКУ перебувала на балансі ДАК «Хліб України». Міністр аграрної політики Микола Присяжнюк видає наказ про зміну типу власності підприємства і переводить його з державної власності в приватну. ДПЗКУ стає публічним акціонерним товариством із більшою часткою акцій держави. У той час свідоцтво про право на власність видавалося сільською радою. На підставі міністерського наказу і ряду документів, що затверджувалися на високих рівнях Міністерства аграрної політики, у Бутенківську сільську раду звернулися представники новоствореного ПАТ, аби перереєструвати установу. Пакет документів — ідеальний і повністю правомочний.

У положенні про ДАК «Хліб Україна» вказано, що Міністерство являється його засновником і оперативним керуючим. І тут Микола Присяжнюк своїм наказом змінює юридичну і правову форму, а винна сільська рада.

Тодішній реєстратор виконала свою роботу. Їй надали пакет документів, вона перереєструвала компанію.

Позов прокуратури тривав більше 7 років і перебував у різних судах. Зрозуміло, що прокурори не позиватимуться до Міністерства, тому й судилися з відповідачем, тобто, сільською радою. Нам присудили сплатити 300 000 гривень. Це рішення можна оскаржити. Але в Господарський суд треба внести певний відсоток. Оскільки позов був на мільйони, нам необхідно внести близько 1 200 000 гривень.

Узагалі, позов прокуратури дивний. У ньому ніде не прописано, усупереч чому пішла Бутенківська сільська рада. Лише загальні фрази: незаконно, усупереч встановленому законом порядку. При цьому не вказується, яким законом?

До речі, у пункті 2 міністерського наказу прописано: «Товариство є правонаступником майнових прав і обов’язків державного підприємства «Державна продовольчо-зернова корпорація України».


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 листопада 2020, 14:20 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації