Вхід | Реєстрація

Перша сесія Білицької селищної ради: нові призначення, крики і премії

Перша сесія Білицької селищної ради: нові призначення, крики і премії

Такою було п’ятничне зібрання селищних депутатів.

6 листопада відбулася перша сесія новообраної Білицької селищної ради. Голова територіальної виборчої комісії Вікторія Савченко вручила посвідчення й квіти очільнику селищної ради Миколі Скрильнику та депутатам.

Також голова теркомісії повідомила, що на виборчих дільницях №266 та 267 (мікрорайони Гора і Поділ) проведуть повторне голосування з виборів депутатів Білицької селищної ради. Відбудеться голосування 15 листопада. За одне мандатне місце змагатимуться двоє кандидатів — Анатолій Проскурня і Олег Педченко. На попередніх виборах вони набрали однакову кількість голосів — по 48.

 

Демиденко — секретар сільради, Васюта — секретар виконкому

Далі присутні перейшли до порядку денного сесії. Одним із перших депутати розглянули питання про обрання секретаря селищної ради. Микола Скрильник запропонував на цю посаду Альону Демиденко, яка раніше займала аналогічну посаду в Жуківській сільраді. Шляхом таємного голосування із 20 депутатів 19 підтримали кандидатуру Демиденко.

Після чого селищні обранці проголосували за постійні комісії при раді і їх склад.

Апарат селищної ради збільшили до 16 штатних одиниць. До попереднього складу додались посади першого заступника селищного голови і секретаря виконавчого апарату.

Також депутати затвердили персональний склад виконавчого апарату. Альона Демиденко пояснила, що у виконком обов’язково мають входити голова і секретар селищної ради, секретар виконкому, перший заступник і заступник селищного голови та старости з усіх округів.

— Враховуючи той факт, що на сьогоднішній день старости ще не обрані, а обиратимуться з нового року, ми пропонуємо тимчасово ввести у виконавчий комітет Олега Охріменка, Ларису Молоканову, Івана Данька, Христину Козловську, Ларису Петренко, Олександра Котляревського й Олену Іванченко. Усього у виконком входитимуть 12 чоловік, — сказала Демиденко.

Далі Микола Скрильник запропонував на посаду секретаря виконавчого комітету Любов Васюту, екс-голову Чорбівської сільської ради. Більшістю голосів кандидата затвердили на цій посаді. Любов Васюту уповноважили проводити державну реєстрацію актів цивільного стану.

Першим заступником селищного голови депутати затвердили Ігоря Федя, який працював на відповідній посаді в Бутенківській сільраді.

 

Тетяна Кіщенко проти

Наступне питання викликало шквал емоцій та обурень серед кількох депутатів і жителів селища, які перебували в залі засідань. Микола Скрильник запропонував затвердити Сергія Петрова на посаду заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів.

Очільник селищної ради заявив, що кандидат п’ять років справлявся зі своїми обов’язками на цій посаді, має підтримку в селищі, за нього проголосували майже 500 виборців.

Зі свого місця піднялася депутат Тетяна Кіщенко і нагадала, що за Сергія Китайгору віддали 1200 голосів. Вона запропонувала відкласти питання на наступну сесію, а тим часом обговорити призначення Петрова з виборцями.

Микола Скрильник назвав ситуацію, що склалася, політичною (Тетяна Кіщенко і Сергій Китайгора були кандидатами від політичної партії «Довіра»), наголосивши, що право затверджувати кандидатуру мають депутати.

— Чому ви не взяли Китайгору чи вобще незалежного? Чого? — запитала Кіщенко голову селищної ради.

І сама відповіла:

— Через те, що все купляється і продається. Ото правду кажуть, що за кусок гнилої ковбаси ви і матір рідну продасте. Це посланець, ми знаємо, від кого.

— Я кажу зразу, що з Китайгорою працювати не буду! — відповів Скрильник.

За цими словами прослідували вигуки із залу. А Тетяна Кіщенко додала:

— Оце з цього і починайте Біликами керувати.

— Шановні присутні. До мене приїхав чоловік. Прізвище Нестріляй, звати Олександр. Приходить і каже, значить, 130 тисяч мені должен Китайгора, «комунальне підприємство «Старт».

Голова селищної ради виніс питання на голосування і 12 з 22 депутатів проголосували за призначення Петрова.

Тетяна Кіщенко звернулась до своїх однодумців і сказала їм наступного дня розповісти на базарі, як проходило голосування і як голова послухав виборців.

Побачивши результати, Кіщенко почала звинувачувати депутатів у тому, що вони з Бутенок і не мали права голосувати за це питання.

Тепер до Кіщенко звернувся Сергій Петров:

— Тетяна Павлівна, від вашого крику нічого не зміниться…

Та перебила його:

— Канєшно, канєшно, ти п’ять років стріляв горобців, стріляй і дальше, начинай у людей стріляти.

І підсумувала:

— Тройка в селищній раді, яка була, така й осталась. Перетасували карти і мандєц. Дай Бог, щоб вас (звернулася до Скрильника — ред.) так підставили, як підставляли чотирьох попередніх голів.

 

Сільради ще попрацюють

Наступне питання стосувалося реорганізації сільських рад. Заступник селищного голови Ігор Федь пояснив, що до 1 січня вони припинять свою діяльність.

— Із цієї сесії в кожній сільраді припинили свої повноваження сільські голови і секретарі. Будуть утворені комісії з реорганізації. До кінця року сільради працюватимуть і поступово припинятимуть свою діяльність, складатимуть передавальні акти. Усі сільради, які зараз є, будуть працювати на своїх балансах. Тобто, гроші в сільських рад ніхто не забиратиме. Зараз нам потрібно прийняти рішення про реорганізацію всіх сільських рад шляхом їх приєднання до Білицької селищної ради і затвердити персональні склади кожної комісії з реорганізації. У кожній сільраді голови будуть призначені на посади заступників голів комісії з реорганізації з правом підписів на фінансових документах. Також у складі комісій будуть бухгалтери нинішніх сільрад, які також будуть наділені правом підпису на документах. Любов Васюта працюватиме в комісії на громадських засадах.

Ми пропонуємо кожній сільраді, які працювали до цього часу, створювати старостинські округи. Вони не матимуть статусу юридичної особи і право розпоряджатися коштами. Усі працівники старостатів будуть входити до складу виконавчого комітету селищної ради.

Стосовно персонального складу в кожному старостаті, будемо підходити з точки зору пропорційності до населення. Там, де великий старостат, буде більше працівників.

Сільські голови й секретарі припиняють повноваження із сьогоднішнього дня. Вони будуть отримувати шість окладів протягом шести місяців. Навіть у Білицькій селищній раді, коли ми будемо формувати бюджет, то маємо передбачити кошти на оплату чотирьох місяців роботи колишнього голови. Якщо їм запропонують іншу роботу, то ці оклади виплачуватися не будуть. Усі інші працівники отримають попередження про скорочення, згідно трудового законодавства, і попрацюють до 31 грудня.
На території Білицької громади утворяться шість старостинських округів: Бутенківський, Дрижиногреблянський, Марківський, Червоноквітівський, Чорбівський і Жуківський.

Згідно закону, старост призначатимуть депутати за поданням голови селищної ради.

 

Скільки отримуватиме голова селищної ради

Альона Демиденко зачитала проект рішення щодо заробітної плати голови громади в 2020 році:

— Установити селищному голові щомісячну надбавку за високі досягнення в праці в розмірі 50 відсотків від посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування. Преміювати очільника селищної ради щомісячно в розмірі 50 відсотків від посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування та вислуги років. Надати право селищному голові щомісячно преміювати працівників ради.

Павло Гунжель запропонував економити кошти і виплачувати те, що передбачено законом, — надбавка за ранг, посадовий оклад і за стаж роботи.

Усе ж, 15 депутатів проголосували за пропозицію Демиденко.

— Боже-Боже, я такого ще не бачила! — репліка із залу.

— Побачиш, — відповів на неї Юрій Латиш.

Наостанок депутати затвердили створення веб-сайту Білицької селищної ради.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 листопада 2020, 13:35 | Кобеляки | Політика
1. alist / 14 листопада 2020, 00:11
- Установити селищному голові щомісячну надбавку за високі досягнення в праці в розмірі 50 відсотків від посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування. Преміювати очільника селищної ради щомісячно в розмірі 50 відсотків від посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування та вислуги років.

З Вікіпедії - Премія (від лат. praemia — нагорода, відзнака) — одна з форм заохочення успіхів, досягнутих в праці, науці, літературі, мистецтві чи іншій суспільно корисній діяльності. ДОСЯГНУТИХ! Питання, а що уже є успіхи Скрильника на посаді голови Білицької ОТГ? Може правильно було б - хай попрацює півроку - рік, зробить річний доклад про свої успіхи. І по результатам його і преміювати (або ні)?
//Кобеляк це теж стосується.//
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації