Вхід | Реєстрація

Якою буде зима: прогнози синоптиків

Якою буде зима: прогнози синоптиків

Через три тижні розпочнеться календарна зима, і хоч точний прогноз на всі три місяці синоптики поки не можуть обчислити, приблизні обриси майбутньої зими вже більш-менш прояснилася. Різні джерела говорять приблизно одне й те саме: не варто розраховувати на снігові замети, у тому числі на Новий рік, Різдво і Хрещення. Не очікується так само і сильних морозів, лише в окремі ночі і дні температура повітря опуститься нижче нуля, і то ненадовго й ненабагато.

Заввідділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух розповіла, що, за даними світових кліматичних центрів, зимова температура в середньому буде на 2 градуси вище, ніж на початку століття. На погоду в Україні, за словами метеоролога, вплине холодна течія в тропіках Тихого океану. Коли вона розвивається, то спостерігається похолодання. І впливає на загальну циркуляцію атмосфери. У результаті це призводить до того, що посилюються меридіональні процеси над Європою. Це призводить до того, що може бути дуже тепло, як для зими. Але можуть бути і вторгнення холодного повітря. Тому короткочасні морози не виключаються. При цьому опадів буде менше, ніж необхідно, як і в минулу зиму.

Схожий прогноз дає і народний синоптик Леонід Горбань. За його розрахунками, перша половина грудня буде відносно холодною — після 5 числа температура опуститься трохи нижче нуля, до -2 градусів вночі. Потім буде кілька теплих днів, а після 15-16 грудня знову похолодає, аж до -7. Але до Нового року знову потеплішає — 31 грудня до +3. Снігу, за словами синоптика, очікувати не варто. Правда, він вважає, що можливі короткочасні разові опади у вигляді мокрого снігу з дощем. Але навряд чи він залишиться лежати на землі.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 листопада 2020, 16:45 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації