Вхід | Реєстрація

Новосанжарський район: 23 хворих за добу і одна померла від пневмонії

Новосанжарський район: 23 хворих за добу і одна померла від пневмонії

17 листопада Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України повідомив, від початку карантину на Полтавщині діагностували 15 884 випадки захворювання на Ковід-19. Із них 622 випадки діагностували за останню добу.

Як розповіла головний лікар Новосанжарської райлікарні Ольга Гиря, загалом у районі на коронавірус захворіли 227 чоловік.

— Станом на вівторок маємо 23 нові випадки, — говорить медик. — На жаль, учора від двосторонньої пневмонії померла 70-річна пацієнтка. Усього в інфекційному відділенні перебувають 8 хворих із пневмонією. Один із них підключений до апарату штучної вентиляції легень.

Ольга Гиря зауважила, що Полтавська область підписала договори з харківською та трьома київськими лабораторіями, що в рази пришвидшило отримання результатів тестування на Ковід-19 — із семи до трьох-чотирьох днів.

Також медик додала, що для потреб районної лікарні закуплені 100 експрес-тестів, вартістю 125 гривень за один.

— Раніше за кошти медустанови ми придбали обладнання для проведення досліджень методом імуноферментного аналізу, — пояснила головний лікар. — За допомогою приладу наші фахівці визначають антитіла до Ковід-19 — імуноглобуліни M і G. Наразі робимо імуноферментний аналіз медпрацівникам лікарні. Із 205 працюючих уже обстежили 84. Із моменту поширення інфекційної хвороби її діагностували у 18 співробітників райлікарні. Імуноферментний аналіз показав, що антитіла до Ковід-19 мають 23 медики. Виходить, що п’ятеро чоловік перенесли хворобу на ногах, не помітивши її.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 листопада 2020, 18:10 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
1. Fed654Frumos / 17 листопада 2020, 19:58
Про ситуацію з ковідом в Санжарах пишуть в ЕХО регулярно,та більш-менш відкрито.В Кобеляках-все покрито мраком,одні домисли (які людей,м’яко кажучи,напрягають).Якийсь 'арзамас 16', а не лікарня.

Змінено 17.11.2020, 20:04
2. orakul / 17 листопада 2020, 21:11
1.Fed654Frumos
«В Кобеляках-все покрито мраком,одні домисли»

Так кругом одні домисли. Ось краще послухай нормального лікаря. Посилання на www.youtube.com
3. Ltava / 17 листопада 2020, 21:58
Посилання на www.youtube.com

Мені подобаються більше ці поради ((
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації