Вхід | Реєстрація

Андрій Река: «У мене немає мозолів!»

Андрій Река: «У мене немає мозолів!»
17 вересня відбулася чергова сесія Новосанжарської селищної ради, на якій депутати розглянули кілька нагальних питань.
Перед початком розгляду питань порядку денного селищний голова Андрій Река пояснив депутатам — чому ж саме чергова сесія була скликана у дуже короткі строки і повідомлено про неї було лише за кілька днів.
— Справа в тому, що нам надійшли результати перевірки з антимонопольного комітету, згідно яких ми маємо змінити орендну плату за користування земельними ділянками, — пояснив Андрій Олександрович. — Питання це не терпіло зволікання, тому і довелося вас усіх тут зібрати. До того ж, невдовзі День селища і День визволення Новосанжарщини — то ж саме час обговорити деталі проведення святкових заходів.
Після селищного голови слова попрохала депутат Зінаїда Кулєшова. Вона запропонувала внести до порядку денного два питання: заяву жителів вулиці Червоноармійської та, як вона висловилася, «наболіле» — питання зміни графіку роботи торгових точок. Крім цього, Зінаїда Михайлівна зазначили, що через надшвидке скликання сесії, вона не змогла належним чином підготуватися до її проведення, зокрема — взяти участь у роботі комісій.
Андрій Река відмовився внести запропоновані питання на розгляд сесії, спочатку порадивши винести їх на розгляд наступної сесії, а потім зазначивши, що вирішувати такі питання має повноваження виконком селищної ради — до нього і слід звертатися. Щодо порядку скликання сесії, то надалі вирішили таки дотримуватися встановленого законом десятиденного терміну.
Що ж до «наболілого» питання, селищний голова нагадав.
— Ні до виконкому, ні до селищної ради, ні особисто до селищного голови не надійшло жодної скарги від незадоволених підприємців. Тому винесення цього питання на сесію є незрозумілим.
Після цього депутати перейшли до розгляду питань порядку денного. Спочатку затвердили зміни до показників селищного бюджету. Потім заслухали питання друге — про зміну тарифів. Справа була у тому, що на одній з попередніх сесій депутати, бажаючи заохотити громадян до встановлення лічильників на воду, затвердили наступні тарифи: для власників лічильників — 2,05 грн./м3, для інших — 2,50 грн./м3. Полтавське обласне відділення антимонопольного комітету України під час перевірки вказало на це, як на порушення. І тепер депутатам потрібно було просто прийняти один тариф. Що вони й зробили, встановивши загальний для всіх тариф у 2,50 грн./м3. Те ж саме стосувалося орендної плати за землю. Визначаючи відсоткові ставки плати, депутати розділяли «своїх» — місцевих орендарів і «чужих» — немісцевих. Звичайно ж, із своїх брали меншу плату. Але це також виявилося порушенням і тому депутати мали вирівняти відсоток орендної плати.
— Бачите, ми хотіли як краще для людей, але нам за це ще й попало, — прокоментував Андрій Река.
Далі депутати розглянули заяви дев’ятьох громадян-новосанжарців щодо приватизації земельних ділянок. І перейшли до приємного — розгляду питання щодо проведення святкування 66-річниці визволення Новосанжарщини від німецько-фашистських загарбників та Дня селища. Урочистості цям, які і зараз, доки ми з вами тут засідаємо, гребуться, прибирають, вимітають і фарбують, — поділився із депутатами Андрій Река. — Від таких людей у мене знижується відсоток цукру у крові. І, знаєте, я не привласнюю нічиїх заслуг. Колись я буду хвастати і говорити, що в мене був чудовий депутатський корпус, прекрасні активісти, гарні і працьовиті люди, які живуть у Нових Санжарах. У мене, як бачите (демонструє руки), немає жодного мозоля. Так що визнання Нових Санжар втретє селищем найкращого благоустрою — це насамперед заслуга людей.
Щоб ніхто не сумнівався у цих заслугах, Андрій Река перерахував справи, які робилися і робляться у селищі.
— Ми очистили від бур’янів кожне з п’яти кладовищ, будуємо (в борг) арку на вході до парку Перемоги, побудували спільно з Лелюхівською сільською радою стадіон «Дружба», завершили будівництво другого громадського туалету. І, нарешті, плануємо поставити бювет для цілющої новосанжарської води.
Не забув селищний голова згадати і про боротьбу з алкоголізмом. Він розповів, що перебуваючи у Києві, мав розмову із Президентом України Віктором Ющенком і той пообіцяв новосанжарському мерові обов’язково винести на розгляд Верховної Ради України питання про визнання, так званих, слабоалкогольних напоїв алкоголем із наступною забороною продажу їх неповнолітнім.
Після переліку досягнень Нових Санжар і новосанжарців Андрій Олександрович ознайомив депутатів із планом урочистостей на свята, який невдовзі і був затверджений.
Наприкінці сесії до своїх колег звернулася депутат Людмила Сироватень:
— Давайте не забувати, що ми одна команда, і уникати сварок через дрібниці на сесіях. І давайте частіше бачити хороше! Не лише проблеми, які є і ще, звичайно, будуть, але і те позитивне, що робиться і надалі буде робитися у Нових Санжарах.

Автор: Володимир Паршевлюк, кореспондент газети «ЕХО» в Новосанжарському районі, тел. 8(099)956-02-08.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 вересня 2009, 14:41 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації