Вхід | Реєстрація

ЗНО з географії стало найпопулярнішим серед вступників

ЗНО з географії стало найпопулярнішим серед вступників

Цього року популярним предметом при вступі була географія. Кількість учасників цього тесту зросла на чверть, порівняно з 2019-им А все тому, що сертифікат з цього предмету часто вимагали для вступу на контракт. Наприклад, у деяких університетах майже всі вступники-контрактники давали сертифікати з географії. Деякі університети просили ЗНО з географії, замість більш складних фізики і хімії (навіть профільних). Про це написав професор Володимир Бахрушин.

Найвищими (понад 190 балів) були прохідні бали при вступі на бюджет на спеціальності галузі знань Міжнародні відносини, а також окремі спеціалізації Філології, Стоматологію та Журналістику.

Найнижчими (нижче 130 балів) виявилися прохідні бали на всі спеціальності галузей Механічна інженерія, Електрична інженерія і Аграрні науки та продовольство, на значну частину спеціальностей галузі Освіта/Педагогіка, а також спеціальності Хімія, Фізика та астрономія, Прикладна фізика та наноматеріали, Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології, Хімічні технології та інженерія, Технології легкої промисловості, Технології захисту навколишнього середовища, Гірництво, Деревообробні та меблеві технології, Будівництво та цивільна інженерія, Залізничний транспорт, Транспортні технології (на залізничному транспорті). Більшість із них — це спеціальності, що визначають здатність держави до сталого розвитку та її конкурентоздатності в сучасному світі.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 листопада 2020, 14:50 | Полтавщина | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації