Вхід | Реєстрація

Як із допомогою гофрокартону скоротити використання газу

Як із допомогою гофрокартону скоротити використання газу

Протягом декількох останніх років українці почали активно перейматися питанням економії енергоресурсів. У першу чергу це пов’язано зі стрімким ростом ціни на природний газ для побутових споживачів. Простими словами, коли платіжки виросли — люди почали утеплюватися. Кожен вбачає першочергові заходи в різному. Для одних важливо замінити старі дерев’яні вікна та двері на енергоефективні. Інші встановлюють дров’яні котли. Треті ж вважають, що потрібно просто економити.

А от теплотехнік із Гайового Анатолій Сколов наголошує, що лише комплексний підхід допоможе суттєво скоротити використання газу для обігріву приміщень. Детально з рекомендаціями фахівця читайте в матеріалі «Добробут людей залежить не від кількості грошей, а від бережливості».

Досвід, перевірений на практиці

Зі слів Анатолія Соколова, не обов’язково витрачати колосальні кошти на утеплення. Достатньо всерйоз зайнятися цим питанням. І його досвід взяли на озброєння чимало читачів тижневика. Зокрема, Григорій Семенько, мешканець Кобеляк. Про що й повідомив кореспондентів видання.

— Навесні прочитав публікацію про поради теплотехніка. Вирішив скористатися ними. Тим більше, два місяці перебування на карантині дозволили викроїти для цього час, — говорить читач. — Почав із даху свого приватного будинку.

Ось які дії я проробив:

  1. стики шиферу і коньок промазав глиною змішаною з соломою. Теж саме проробив з усіма можливими щілинами, які знайшов на горищі, та стріхою.
  2. обмазав глиною димохід і теплоізолював його. Оскільки димохід виведений із каміна і ми ним не користуємося щодня, то встановив на трубі дифлектор. Таким чином тепло не виходить через димохід.
  3. утеплив двері горища.

Як пояснив Григорій Семенько, особливу увагу він приділив ізоляції стелі зі сторони горища.

— Мій сусід робив замовлення в інтернет-магазині. Йому доставили товари на палеті, упакованому гофрокартоном. Я оглянув 5-шаровий лист і зрозумів, що це ідеальний телоізоляційний матеріал. Знайшов компанію, що реалізує пакувальну продукцію. Столичний магазин Профіпак за посилання https://profipak.com.ua/g36558982-gofrokarton пропонує кілька видів гофрокартону і до того ж за дуже доступними цінами. Замовив листи розміром 1,2 на 2,2 метри. І вклав їх на горищі, промазавши стики усе тією ж глиною з соломою. Ефект перевищив мої сподівання, так як мені вдалося створити справді дієву теплоізоляційну подушку.

Дякую фахівцю за поради, а магазину Профіпак — за продукцію

Чоловік відзначає, що порівнює витрати газу в минулому і цьому році й уже побачив суттєву різницю.

— Хто міг подумати, що звичайний гофрокартон такий дієвий на практиці. Дякую Анатолію Соколову за поради, а магазину Профіпак — за продукцію. І далі користуватимуся досвідом поважного теплотехніка й повідомлятиму вас про результат.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 листопада 2020, 12:07 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації