Вхід | Реєстрація

За сто днів до весни

За сто днів до весни

Думаю, що більшість читачів погодяться із твердженням про те, що зараз у суспільно-економічному житті нашої України досить важко знайти приводи для оптимізму, а значить і для написання якихось життєрадісних, життєствердних статей. А от проблем не поменшало.

От давайте рахувати разом. За вікном лютує коронавірус. Держава, як і раніше, нічого, окрім закриття українців на карантин, не пропонує. Постанови Уряду про введення карантину давно, ще влітку, визнали неконституційними, отже, і незаконними. Уряд і парламент, замість того, аби прийняти відповідні закони і ввести всю оцю вакханалію в законне поле, «відморозилися».  Кабмін прийняв нові постанови, які визнати антиконституційними просто не встигають, а парламентарі взагалі дурня валяють.

Зрозуміло, що вакцини в найближчі пару років в Україні не буде. Та якщо й буде… Примусово вакцинувати не будуть, а добровільно… Ну, скажемо так, судячи із загальної статистики по вакцинації від грипу, який не менш небезпечний, аніж отой злощасний коронавірус, практично ніхто добровільно вакцинуватися не буде. Так що кілька мільярдів знову підуть під хвіст одній домашній тваринці.

Отже, залишається що? Залишається чекати, доки в суспільстві буде вироблений так званий колективний імунітет. Простіше кажучи, коли майже всі отим коронавірусом перехворіють.

Деякі медики говорять, що це станеться десь у році 22-му. Якраз і вакцину на той момент обіцяють. Так що так чи інакше, а до моменту, коли коронавіруса перестануть боятися і сприйматимуть його, як грип, залишилося років із півтора.

І хоч бийся головою об стінку і волай, що все пропало і «мивсєумрьом», хоч закривай усе, що можна закрити, і замуровуйся у домашньому склепі, не зміниться практично нічого. Хіба що голову розіб’єш.

Друга наша спільна напасть. Влада. Скільки там уже днів минуло з інавгурації, парламентських виборів, появи свого уряду, своєї прокуратури, поліції, СБУ? Таки ж багатенько. А результат де? Ну, той, що позитивний. Щось не видно і не чути. Зрештою, все очікувано, про це говорили і попереджали.

Що там у нас іще? Газ дорожчає, на відпочинок нікуди не поїдеш, землю продають, безробіття зростає, демографія погіршується.

Знову ж, листопад на календарі. День короткий, вітер холодний, ніч довга, сонця мало.

Ну прямо кінець світу, і все тут. Але так лише здається. Насправді ж нічого екстра неординарного і непоправного нині не відбувається. У історії людства бували набагато гірші й важчі часи. Як і в коротенькій, у цивілізаційних вимірах, історії держави Україна та її громадян.

Взяти той же коронавірус. Якихось сто років тому людство успішно пережило набагато тяжчу пандемію так званого іспанського грипу. І як би там не кричали ЗМІ, як би не залякували своїх громадян політики, те, що відбувається зараз, важко, навіть неможливо, порівнювати із тим, що відбувалося в 1920-22 роках. Хоча б тому, що до випадкового відкриття американцем Флемінгом протимікробних властивостей пеніциліну залишалося ще вісім років, а до масового впровадження антибіотиків у медицину — ще більше двадцяти.
Ніхто тоді, на початку двадцятого століття, не мав уявлення про примусове збагачення крові киснем. Про «шевеели» навіть не йшлося, професор Бобров ще й свій досить простий апарат не сконструював.

Та й невблаганна і безпристрасна статистика говорить сама за себе. Епідемія «іспанки» — 550 мільйонів хворих і від 17 до 50 мільйонів померлих (різні джерела наводять різні дані). І для порівняння, епідемія коронавірусу: за рік — 55 мільйонів хворих, із яких більшість уже одужали, і 1 мільйон 340 тисяч померлих (???). Остання цифра невипадково позначена знаками запитання. Адже в умовах інформаційної паніки, яку свідомо роздувають політики і ЗМІ, довіри до офіційної статистики немає.

Так що ніяких підстав стверджувати, що всьому людству в цілому,  Україні чи вам особисто загрожує смертельна небезпека у вигляді новенького коронавірусу, немає. Не дивлячись на всі оті страшилки, якими вас кожного дня залякують, при цьому абсолютно не переймаючись про стан вашого здоров’я.

А по-справжньому дієві методи успішної боротьби із вірусними інфекціями були придумані і апробовані на практиці дуже давно. Вони прості і головне — безкоштовні. Це — постійне провітрювання приміщення шляхом створення протягів, вологе прибирання, нормальна проста і здорова їжа та перебування на свіжому повітрі без маски, респіратора чи іншої фігні. При цьому бажано, а краще обов’язково, займатися фізичними вправами. І поменше «шастати» по магазинах і аптеках, купляючи нову «фігню» для того, щоб ослабити свій організм, отримати хронічні болячки і добити себе будь-якою інфекцією. До речі, нагадаю, що недолуга українська влада на початку своєї «боротьби» із коронавірусом якраз і забороняла громадянам цієї країни займатися профілактикою інфекційних хвороб.

Усе. Все інше, те, що відбувається зараз, є просто черговим способом викачати із хворих людей їх гроші. Адже за вакцини, кисень, невідомо для кого потрібні «шевеели» у будь-якому разі заплатите ви. Якщо не особисто, то грошима, заплаченими у вигляді податків.

І коли людство «подолає» COVID-19, то можете не сумніватися у тому, що йому на зміну прийде якась інша напасть. Тому що зараз «борються» виключно із наслідками, навіть не намагаючись почати ліквідовувати причину. А причина, вона на поверхні — людство стало лінивим, товстим і малорухливим.
А «ковід» ми переживемо, сумнівів у цьому немає.

Другу нашу вічну напасть, недолугу владу, теж переживемо. Але, якщо говорити зовсім відверто, от навряд чи після «зелених» будуть кращі. Та знову ж, бували в нашій зовсім недавній історії періоди і набагато гірші та важчі. Згадайте хоча б «дев’яності». Грошей немає практично ні в кого, світло по всій державі вимикають, карточки на сигарети, мило, зарплата віниками, валянками, у кращому випадку, продуктами харчування. А все ж це було, і зовсім недавно.

Так що все у нас навіть зовсім непогано. Хотілося б краще? Так цього завжди хотітиметься.

Ну і наостанок, зовсім приємна новина. До весни залишилося менше ста днів. До справжнього тепла трішки довше. А воно ж буде — і весна, і яскраве сонце, і лагідне тепло.  День почне довшати взагалі через місяць. Природа гарантує.

Так що все у нас буде добре. Готуємось до весни.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 листопада 2020, 09:10 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації