Вхід | Реєстрація

Що робити якщо пошкодилась пломба на газовому лічильнику?

Що робити якщо пошкодилась пломба на газовому лічильнику?

Відповідальність за збереження та цілісність встановлених лічильників газу і пломб на них несе споживач. Про порушення в роботі облікового приладу, несправність, виявлення зовнішнього пошкодження лічильника або виникнення сумнівів щодо достовірності його показань споживач зобов’язаний невідкладно повідомити газорозподільне підприємство (п. 23, п. 25 Постанови Кабінету Міністрів України № 2246 від 09.12.99 р. “Про затвердження правил надання населенню послуг з газопостачання”).

Отже, як розповіли у АТ «Полтавагаз», якщо ви ненавмисно пошкодили лічильник, пломбу чи повірочне тавро, помітили сильний шум при роботі облікового приладу або запідозрили, що він показує недостовірні дані, терміново зверніться в управління експлуатації газової системи за місцем проживання з відповідною заявою. У заяві потрібно чітко описати проблему, зазначити стан газового лічильника і дату, коли він припинив працювати або був пошкоджений.

У разі своєчасного (до виявлення порушення представником Оператора газорозподільної системи) письмового повідомлення споживачем про пошкодження лічильника газу або пломби (крім випадку її відсутності), якщо не було несанкціонованого втручання в роботу газового лічильника, збитки не нараховуються (п. 12 глава 3 розділу XI Кодексу ГРМ). Якщо ж експертизою буде підтверджено факт пошкодження лічильника газу з вини споживача, то останній відшкодовує вартість перевірки, ремонту та/або встановлення нового лічильника. (п. 26 Постанови КМУ “Про затвердження правил надання населенню послуг з газопостачання”).

АТ «Полтавагаз» застерігає: за жодних обставин не знімайте лічильник та не порушуйте пломбу!

Не наражайтеся на небезпеку самі та не ставте під загрозу здоров’я і життя оточуючих. Будьте завжди пильними при користуванні газовими приладами та пристроями — це гарантія вашої безпеки!



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 листопада 2020, 19:36 | Полтавщина | Суспільство


1. Slavko / 28 листопада 2020, 23:54
А чому «Полтавагаз» не застерігає нас від кріпацтва, голоду, холоду і тому подібного і якогось пшику замість газу...? Що це тут за «соціальна» реклама Фірташевих акцій ?
2. Slavko / 28 листопада 2020, 23:59
Лічильники не потрібні, бо ми є власниками газу за конституцією ! Що вони рахують ? Хто нам його продає ?
Не підписуйте нічого з цими злодіями - і користуйтесь безкоштовно, це буде законно. Їхня справа - ремонтувати газопровід... Шкода, що всі це забули !
3. Ltava / 29 листопада 2020, 08:06
2.Slavko
« ми є власниками газу за конституцією ! »


Ми і власники землі а закон про продаж проголосували (( Ми власники надр а ренту нам не платять((( Тож не звертайте на Конституцію а вимагайте встановлення лічильника за межами вашого домоволодіння))
4. arturwanga / 29 листопада 2020, 12:04
3.Ltava
«« ми є власниками газу за конституцією ! »»

1000000000 %
5. alist / 30 листопада 2020, 23:04
2.Slavko
« бо ми є власниками газу за конституцією »

За нинішньою конституцією, ми є власниками самої смачної частини бублика - дирки від нього.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації