Вхід | Реєстрація

Коронавірус пережили?

Коронавірус пережили?

Якщо вірити українській статистиці, котра щодня із незавидною постійністю, аж до нав’язливості, оприлюднює дані про кількість захворілих на хворобу року, то може навіть з’явитися надія на те, що вона, хвороба, відступає. У всякому випадку, зменшує швидкість свого розповсюдження.

Дійсно, ось дивимося — два дні поспіль, 29 і 30 листопада, нас інформують про те, як кількість нових хворих на COVID-19 зменшується. При чому, ударними темпами. Позавчора було більше 16 тисяч нових хворих, а сьогодні — вже менше десяти.

Окрім того, усі наші керманичі державного значення одужали. Знову дивимося — Президент одужав, його дружина давно одужала, голова Верховної Ради одужав, Міністр охорони здоров’я почуває себе нормально і нібито одужує.

Знову ж, скоро повезуть по світу рятівну вакцину.

Одним реченням — хеппі-енд не за горами. А там ще загальний карантин введуть — і це стане контрольним у голову для злого коронавірусу.

Та посмію припустити, що все зовсім не так. Зменшення кількості нових хворих — це, швидше за все, дива статистики. Позавчора отримали більше результатів тестів — хвороба лютує, сьогодні менше — хвороба відступає.

А коронавірус насправді нікуди не зник. І, швидше за все, не зникне ніколи. Оскільки цей вид ГРВІ вже зайшов у людську популяцію, то піде він із неї хіба що із самими людьми. Ну, або всі ми більш-менш успішно, якщо можна вжити таке слово, перехворіємо і організм випрацює нехай не постійний, але імунітет.

Автор статті із самого початку цієї інфодемії (Інфодемія — інформаційна епідемія, якій притаманне швидке поширення неточної і/або неправдивої (маніпулятивної) інформації через ЗМІ та соціальні мережі у вигляді думок псевдоекспертів про пандемією COVID-19. Характеризується відсутністю колективного інформаційного імунітету (критичного мислення) у більшості населення. Уперше термін «інфодемія» вжив гендиректор ВООЗ Тедрос Адганом Гебреєсус на Мюнхенській конференції в лютому 2020 року. ВООЗ попереджає: інформаційна «епідемія» поширюється швидше, ніж вірусна, яка набагато страшніша за саму пандемію) не приховував свого скептичного ставлення до цієї хвороби. Мається на увазі COVID-19. Точніше — не до самої болячки, їй від мого ставлення і не холодно, і не жарко. Вона є. І буде, незалежно від точки зору будь-якої людини.

І за всі ці майже 365 днів епідемії і більш ніж 260 днів карантину підстав для скепсису з’явилося навіть більше, ніж було. Повторюю, до самої інфекційної хвороби, яка є одним із ГРВІ, це не має жодного відношення.

Мова йде саме про ставлення держави і суспільства до того, що зветься охороною здоров’я. Тут не змінилося абсолютно нічого. Як і раніше, охорона здоров’я замінена на прибутковий бізнес. І так скрізь у всьому світі. Ну, можливо, на Кубі медицина ще не стала бізнесом. Але там інша біда — тотальна бідність і застарілі технології. До речі, ви не цікавилися, як там із коронавірусом на Кубі? Повідомляю — «аж» вісім із гаком тисяч хворих за весь час епідемії і 92 відсотки виздоровілих.

А тепер спробую пояснити, на чому оснований скепсис до вітчизняної «боротьби» із коронавірусом. А на тому, що  (як і на початку епідемії та запровадженого карантину) усі зусилля держави і рідного для неї бізнесу направлені на те, щоб налякати і заробити.

Ну про «налякати» зайвий раз нагадувати не буду. «Мивсєумрьом» як звучало із кожної праски з ранку до вечора, так і звучить. А поради, та що там поради, ледве не вимоги, щодо заходів боротьби з інфекційною хворобою дають Міністр МВС Аваков і навіть його радник Геращенко. «Рібят», а яким боком ці хлопці до охорони здоров’я? Їм що, робити нічого? Із охороною правопорядку вже все, порядок навели?

У цьому місці критично мислячий читач має зробити зауваження автору: «А ти хто такий, що про коронавірус пишеш?». Справедливо. Дійсно, не інфекціоніст, не епідеміолог і навіть зовсім не медик але який не який, а фахівець у сфері інформування. А мова тут іде передусім про інформацію.

Але, знову ж, повертаючись до теми. А ви не помітили, що підозріло мовчать професійні медики? А якщо й говорять, то їх розмови не випадають із загальної тенденції — «мивсєумрьом», «шевеелівнемає», «кисень закінчується», лікарні переповнені, всіх на карантин і всіх у маски.

От тут і виникає закономірне запитання: «А що, окрім «всіх у маски» і «медицина не справиться» сказати більше нічого?». І наступне: «А що, без грошей побороти епідемію неможливо?».

От пригадаймо разом. Спочатку всі, або майже всі, як перелякані купляли туалетний папір (дуже дієвий засіб від коронавірусу), маски, антисептики і респіратори. Зараз купляють пульсоксиметри та антибіотики. Доходять чутки по те, що деякі керівники бюджетних організацій будуть купляти кварцеві лампи. Накуплять цього, потім ще якась «фішка» в боротьбі з інфекцією з’явиться.

І яке ключове слово в усьому цьому? Підказка — ключове слово «купляти». А тепер пригадайте, ви багато чули або читали закликів не купляти нічого? А скільки разів на день вам із кожної праски повторюють, що кожного дня в приміщенні потрібно робити вологе прибирання. Що кожного дня 5–6 разів на день у приміщенні, де працюють люди, потрібно проводити провітрювання. Бажано — наскрізне. Тобто — зробити протяг для того, щоб ймовірний вірус упав на підлогу і затхле повітря помінялося на свіже, збагачене життєдайним киснем. А потім протерти цю підлогу вологою ганчіркою, змоченою оцтом або хлоркою. І все. Ну, можна ще фізкультурою, йогою, бігом займатися. Такий собі «контрольний в голову» для коронавірусу.

Скільки разів на день вас закликають медики, політики, Аваков із Тохою Геращенком не жерти абсолютно неефективні в боротьбі з вірусами антибіотики? Днями говорив із діючим медиком. Задавав йому запитання про антибіотики. Я завжди перед тим, як щось писати, намагаюся щось прочитати по темі або поспілкуватися із фаховими людьми. Медик підтвердив, що запасатися антибіотиками не потрібно, а їх «профілактичне» вживання лише зашкодить здоров’ю. І розповів історію. До нього зателефонував інший медик, кардіолог за фахом. І розповів, що зараз «лікує» свого тата, нібито від «корони».

А потім запитав:

— Ми вчора пропили один антибіотик. Не полегшало. Сьогодні пробуємо другий. Можливо, завтра потрібно третій?

Ну що тут скажеш? Я б до такого кардіолога не пішов.

Скільки разів вам рекомендували лікарі чи експерти не пхати в себе вітаміни, мінерали із цинком чи ще якусь трясцю? А просто пити воду. Багато води, до трьох літрів у день. Це перший і найдієвіший спосіб запобігти згущенню вашої крові та виникненню тромбозу після коронавірусу.

А тепер давайте разом поміркуємо, чому про все це не кричать на кожному кроці і з кожної праски? І що об’єднує між собою провітрювання, вологе прибирання і вживання великої кількості води? ЦЕ — БЕЗКОШТОВНО! І це дійсно охороняє ваше здоров’я. А все інше — просто бізнес.

І останнє. Автор — не медик. Маєте право мені не вірити. Тому можу порадити лише одне. Візьміть і «погугліть» про провітрювання, вологе прибирання, воду, антибіотики та профілактику вірусних захворювань. Слава Богу, не всі медики мовчать. Та й до цієї інфодемії багато розумних книг написано. А за десятиліття, якщо не століття, не змінилося ж нічого в лікуванні вірусних захворювань. Ні, брешу, змінилося головне. Медицина стала бізнесом.

А коронавірус ми переживемо. Сумнівів у цьому немає.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 грудня 2020, 09:20 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації