Вхід | Реєстрація

Новосанжарська сесія: обрання заступника всліпу та майже повний одобрямс

Новосанжарська сесія: обрання заступника всліпу та майже повний одобрямс

У п’ятницю, 27 листопада, депутати восьмого скликання Новосанжарської селищної ради зібралися на першу сесію. Про результати виборів присутнім розповіла голова селищної територіальної виборчої комісії Тетяна Шинкаренко. Вона вручила посвідчення 26 депутатам та голові селищної ради Геннадію Супруну.

 

У команді Супруна — однопартійці і колега по роботі

Затвердивши порядок денний, депутати перейшли до голосування за секретаря селищної ради. Геннадій Супрун запропонував на цю посаду Тамілу Музику. Її кандидатуру шляхом таємного голосування підтримали 19 селищних обранців, п’ятеро проголосували «проти», один бюлетень визнали недійсним.

Наступне питання — обрання заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради. Очільник громади виніс на голосування кандидатуру Анатолія Мокляка. Заступника обирають відкритим поіменним голосуванням. Першим позитивно проголосував сам селищний голова. А вже Наталія Бовкун, яка голосує слідом за ним, говорить:

— А побачить можна його? Я його не знаю.

У залі кандидата немає. Геннадій Супрун пояснює, що Мокляк тривалий час працював на керівних посадах, зокрема, був першим заступником голови Новосанжарської райдержадміністрації з 2005 по 2010 роки.

— Ще серед депутатів є такі, хто не знає Мокляка? — запитує Супрун.

— Потрібно, щоб він був тут присутній, — прозвучало із залу.

— Його половина не знає, просто лише я одна піднялася, — наголосила Наталія Бовкун.

Супрун додав, що Анатолія Мокляка, «знану людину в районі», знають практично всі. Він очолював сільськогосподарські підприємства, працював у райвиконкомі, РДА.

Знову перейшли до голосування. Людмила Зімовець підтримала кандидата, але сказала, що такі рішення не можна приймати спонтанно.

Анатолій Підтоптаний вказав, що згідно із законодавством, особи, які пропонуються до затвердження радою, попередньо розглядаються на комісії. Та проголосував «за».

Голова селищної ради, пославшись на складну ситуацію в країні та районі, апелював депутатам, що не варто витрачати час на створення й проведення комісій.

У результаті, кандидатуру Анатолія Мокляка підтримали всі депутати.

Керуючою справами виконавчого комітету селищної ради стала Валентина Василенко.

До цього вона керувала справами районної ради і теж є членом політсили «ВО «Батьківщина». 23 селищні обранці проголосували за Василенко.  

Отож, у команді селищного голови працюватимуть однопартійці й колишня колега по роботі.

 

Зарплату голові виплачуватимуть із надбавкою і премією

Майже одноголосно депутати проголосували за умови оплати праці селищного голови в цьому році. Згідно проекту рішення, Геннадію Супруну щомісячно виплачуватимуть:

а) посадовий оклад та надбавку за ІІІ ранг посадової особи місцевого самоврядування;

б) надбавку за вислугу років у розмірі 15 відсотків від посадового окладу з урахуванням рангу та стажу посадової особи (8 років і 8 місяців на момент обрання);

в) преміювання в розмірі 50 відсотків середньомісячної зарплати.

 

Уже відомі 11 старост

Також депутатам запропонували змінити структуру виконавчого комітету Новосанжарської селищної ради: ввести 14 штатних одиниць старост і вивести посаду заступника з питань діяльності виконавчих органів влади. Загалом у виконкомі працюватимуть 100,75 штатних одиниць.

Анатолій Троян поцікавився, звідки взялося 14 старостинських округів?

— Як ви знаєте, всього до складу Новосанжарської громади увійшло 15 колишніх сільський рад. Зачепилівський староста вже включений у штат. Інші старостинські округи визначені відповідно до центрів сільрад.

—  А вам відомо, що зараз розглядається закон, відповідно до якого в старостинському окрузі мають проживати не менше 600 чоловік? Якщо такої кількості населення немає, округ не буде створений, — запитав Анатолій Троян.

— А ви в курсі, що законопроект №3651 планували прийняти ще рік назад. Він 17 листопада проголосований і до цього часу не введений у дію. Приймуть цей закон, значить будемо вносити зміни, — відповів Геннадій Супрун.

Анатолій Підтоптаний відзначив, що обсяги робіт у старост будуть досить різні:

— Я вважаю, що перш за все, варто створити старостинські округи, передбачити положення про старосту і все інше, а потім затверджувати штатні одиниці. Я пропоную — сім округів. У нас бюджет буде занадто скупий. Нам потрібно підтримувати медицину й освіту. Тому пропоную обговорити це питання.

Анатолій Троян підтримав колегу і нагадав селищному голові, що два тижні просив надати порядок денний:
— Казали, там буде голова і секретар. Приходжу — 15 питань. Ви що, за місяць не могли скинути на Вайбер порядок денний.

Геннадій Супрун пояснив, що по старостинських округах потрібно приймати рішення відповідно до законодавства. Оскільки воно остаточно не врегульоване, призначатимемо відповідно до меж колишніх сільрад.

— Стосовно скорочення — хороша ідея. Та в нас ще буде час. Я пропоную разом із вами поїхати в Старі Санжари і переконати жителів, що їх приєднають до Кунцевого і в них не буде старости, — сказав Супрун.

Далі селищний голова запропонував додатково включити в порядок денний питання про положення старости і затвердити  11 старост.

Відкрите питання залишається по Клюсівці, Пологах, Зачепилівці і Стовбиній Долині. Вони отримають старост на наступній сесії, що відбудеться незабаром.

Затвердивши положення про старосту, депутати проголосували за 11 кандидатур. Структура виконкому становитиме 100,75 штатних одиниць.

Староста

Населені пункти

1

Геннадій Скубій

Малий Кобелячок, Горобці, Ємцева Долина, Лахни, Олійники

2

Марина Вусик

Великі Солонці, Пологи Низ

3

Лілія Бугаєнко

Супротивна Балка, Пасічне, Кальницьке

4

Зінаїда Киричок

Лелюхівка, Забрідки

5

Іван Подовжній

Руденківка, Дубина, Мар’янівка, Пудлівка

6

Тамара Марик

Попове, Бечеве

7

Володимир Титар

Великий Кобелячок, Шовкопляси, Козуби, Сулими

8

Тетяна

Фоміна­Северин

Старі Санжари

9

Людмила Мокляк

Кунцеве, Вісичі, Ганжі, Балівка, Собківка

10

Антоніна Скобелєва

Судівка, Шпортьки, Бридуни,

Назаренки

11

Іван Пасько

Мала Перещепина, Пристанційне, Велике Болото, Маньківка,

Кустолове Перше

 

У виконавчий комітет селищної ради входитимуть 19 чоловік: селищний голова, заступник, секретар селищної ради, керуючий справами, 11 старост, заступник головного лікаря Новосанжарської ЦРЛ Віта Сивериненко, керівник центру зайнятості Лариса Палько, очільник медцентру «Нові Санжари» Валерій Губа, начальник терцентру Сергій Бодак.

Наостанок депутати затвердили п’ять постійних комісій.

Під час оголошення їхнього складу Анатолій Троян зазначив:

— Я наче в другу просився?

— А нас і не питали.

— А я вобще не просився, — почулося із залу.

Отож, перша сесія показала, що переважна більшість депутатів погоджуються з рішеннями, які пропонує селищний голова. Лише кілька чоловік опонують йому, і то без особливого ентузіазму. Та як працюватиме нова рада, побачимо на наступних зібраннях.

 

 

Депутатизми
© Не перетворюйте сесію на балаган!
© Зробіть її по-людськи і ніхто не перетворюватиме.
© Ну, ми ж нібито виховані люди.  



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 грудня 2020, 15:15 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації