Вхід | Реєстрація

Старости в Білицькій громаді з’являться вже в січні

Старости в Білицькій громаді з’являться вже в січні

Про формування владної структури в новоствореній громаді, редакції розповів Ігор Федь, заступник білицького селищного голови.

Як відомо, законодавство передбачає в об’єднаних територіальних громадах наявність інституту старост. Ці посадовці в обов’язковому порядку стануть членами виконавчого комітету, виконуватимуть певний перелік надання владних послуг безпосередньо в населених пунктах громади. Але фінансові питання не належатимуть до їх компетенції, тобто бюджетними грішми старости розпоряджатися права не мають.

Білицька громада була створена уже в адміністративному порядку. Тому старост на її території ще не було. Про те, скільки їх буде і коли нові посадовці приступлять до виконання своїх обов’язків, редакції розповів заступник білицького селищного голови Ігор Федь.

Ігор Миколайович повідомив:

— Ми плануємо, щоб наші старости були такими собі «універсальними солдатами». Виконання лише функцій збору документів та видачі деяких довідок старостою — це замалий обсяг роботи, як на думку керівництва громади і депутатів. Староста має ще й роботу землевпорядника знати. Вивчаємо законодавство на предмет можливості наділити старост правом виконувати певні нотаріальні дії. Мета проста і зрозуміла — люди мають отримати максимум послуг від місцевої влади, не виїжджаючи за межі свого населеного пункту. Думаю, що це буде нормально і правильно. Оскільки потрібно ще багато чого вивчити, зрозуміти і зробити, згідно із вимогами законодавства, то дуже швидко старост ми не призначимо. Швидше за все, це станеться вже у січні наступного року.

Старости будуть працювати в Бутенках, Дрижиній Греблі, Марківці, Червоних Квітах, Чорбівці, Жуках. У другому за величиною населеному пункті громади, а це — Бутенки, у штаті старостату будуть й інші працівники, зокрема завідуючий військово‑паспортним столом. У всіх інших — лише один староста.
Нагадаємо, що згідно із чинним законодавством, кандидатури майбутніх старост пропонує голова громади із затвердженням їх депутатами.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 грудня 2020, 16:00 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації