Вхід | Реєстрація

Продавати новорічні ялинки почнуть із 10 грудня

Продавати новорічні ялинки почнуть із 10 грудня

У всякому разі, так обіцяють підприємці, які постійно займаються цим сезонним бізнесом. А ось місцеві державні лісництва торгувати цим крамом у 2020 році не будуть.

Зазвичай, на ринку новорічні ялинки, а точніше — сосонки, з’являються в другій половині грудня. Хоча покупці-оптовики, котрі мають сховища для їх зберігання, починають викупати хвойні дерева ще в листопаді. Нічого принципово не змінилося і в коронавірусному грудні 2020 року.

Хоча, як повідомили редакцію керівники місцевих підрозділів Кременчуцького держлісгоспу та Кобеляцького лісництва Йосип Хома та Олексій Лукачов, їх підприємства продавати ялинки не будуть. Дерев просто немає в наявності.

Йосип Хома пояснив:

— Посаджено було мало і все вже викупили оптовики.

Між тим, Державне агентство лісових ресурсів відрапортувало, що більшість ялинок, які в цьому році з’являться на ринках України, будуть заготовлені саме в центральній частині держави, зокрема, і на Полтавщині.

 

Цитата:

«Найбільша кількість буде зрубана зі спеціально створених плантацій, на яких королеви Нового року та Різдва вирощуються спеціально. Іншу частину зрубують під час проведення рубок догляду за молодняком. Ще частина дерев заготовляється під час розчищення смуг під лініями електропередач, залізничних і автомобільних доріг, трубопроводів, при прочищенні протипожежних просік».
У Полтавському управлінні Агенції зрубають на продаж 55 тисяч дерев. У самій Полтаві новорічні дерева обіцяють почати продавати із 14 грудня. Ціни мають коливатися в діапазоні від 54 до 120 гривень. Найдешевшою буде сосонка висотою до одного метра. У 120 гривень покупцю обійдеться майже трьохметрова лісова красуня.

 

Дефіциту не буде

І хоча кобеляцькі лісничі заявили, що цього року новорічні дерева не продаватимуть, це не означає, що на ринку виникне дефіцит цієї продукції.

У всякому разі, продавці-приватники обіцяють, що специфічний товар привезуть на будь-який смак і товщину гаманця. За їх словами, у цьому році на ринку в продажу будуть і кримська сосна, і ялина, і навіть канадська піхта. Причому, продаватимуть і дерева у великих горщиках. Таку ялинку після новорічних свят можна висадити в ґрунт і вона ростиме. Щоправда, подібне задоволення коштуватиме покупцеві в 500–1000 гривень. Звичайні ж сосонки та ялинки продаватимуть за вже звичною ціною, яка не змінюється протягом кількох років — від 30 до 150 гривень.

Сезон продажу новорічних ялинок у Кобеляках має розпочатися із 10 грудня. Продавці дещо побоюються запровадження повного карантину. Але сподіваються, що Уряд дозволить новорічні ярмарки на відкритому повітрі.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 грудня 2020, 16:57 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації