Вхід | Реєстрація

Дитсадки не опалюються, а діти сидять удома

Дитсадки не опалюються, а діти сидять удома

У понеділок, 4 січня, дошкільні навчальні заклади в Кобеляках не приймали дітей. Причина — холодні приміщення. Виявилося, що з 1 січня дошкільні заклади не опалювалися.

За коментарем кореспонденти тижневика звернулись до начальника відділу освіти Наталії Коваль.

Вона пояснила:

— Навчальні заклади в районі повністю не опалюються. У відділі освіти рахунків і грошей немає. Договори із постачальниками ми пролонгували на 20 відсотків, але в нас відсутні кошторисні призначення. Усі кошторисні призначення знаходяться в нових громадах. Сьогодні була в міського голови. Завтра міська рада прийме юриста і головного бухгалтера, який відкриватиме рахунки. І вже бухгалтерія новоствореного відділу освіти займатиметься проведенням тендерів. На мою думку, переговорні процедури займуть мінімум тиждень.

Стовно електроенергії, то в реєстр завели постачальника «останньої надії», та не всі школи. Але там багато нюансів, так як договір складений на сектор освіти, а сектор пустий.

Робимо все для того, аби затопити. Може, день-два щось вирішиться, але проблемно.

Усі сподівалися на постачальника «останньої надії». Він відмовився.

Горішні Плавні теж не вирішили питання з газопостачальником. Вони не можуть заключити на пряму договір, бо не передане майно в громади. Це ще добре, що немає морозу.

Можливо, якщо завтра в новий фінвідділ приймуть головного бухгалтера і юриста, то вони від нового відділу міської ради заключать договір до 50 000 гривень, щоб відкрити хоча б кобеляцькі дитсадки, доки пройде процедура. Та день-два дошкільні заклади ще не прийматимуть дітей.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook


1. Fuks / 4 січня 2021, 13:14
Нормально так..А що Таранушич з Тамілою? І досі регламент творять? Кобеляки летять у прірву...
2. Zorn / 4 січня 2021, 15:07
А як ситуація із садочками і Білицькій громаді?
3. Zorn / 4 січня 2021, 15:08
А як ситуація із садочками у Білицькій громаді?
4. NataliaNikolaev / 4 січня 2021, 15:27
3.Zorn
«А як ситуація із садочками у Білицькій громаді?»

Кажуть така сама.
5. ОМС / 4 січня 2021, 16:22
1.Fuks
« І досі регламент творять? Кобеляки летять у прірву...»

Є влучна народна приказка " Ну що, побачили почім коряк дришні?" Це наслідки установчої сесії, яку не могли провести більше місяця за три засідання.Бо ,бачте, треба кнопочками гратися в системі Рада, а не руцями голосувати і думати , що буде після нового року, якщо не створені відповідні структури.Ягідки попереду, після квіточок.
6. NataliaNikolaev / 4 січня 2021, 19:17
5.ОМС
« ОМС »

Ти точно із тієі 30% дибіло- меншості,це питання.
7. Filon / 4 січня 2021, 19:24
5.ОМС
« Це наслідки установчої сесії, яку не могли провести більше місяця за три засідання.Бо ,бачте, треба кнопочками гратися в системі Рада, а не руцями голосувати і думати , що буде після нового року, якщо не створені відповідні структури.Ягідки попереду, після квіточок. »

Шановний (на) ОМС Ви кілька тижнів тому цілком справедливо дорікнули мені за те, що гарячкую у коментарях. Згоден із Вами. Виправляюсь.Але дозвольте і Вам зауважити. Мені здається у даному випадку теж емоції беруть верх. Адже... Адже у Білицькій ОТГ ,де не було жодних проблем із сесією, із Регламентом, і непорозумінь між керівництвом ради і депутатами, ситуація із фінансування освіти повторює кобеляцьку один в один.Там теж немає кому платити за електроенергію та газ. І дитсадки не працюють через холоднечу у приміщеннях. Тому давайте трішки «заглибимось» і послухаємо людей, котрі "в темі", під запис і без диктофона. Мені здається, що причина проблеми у недолугості деяких підзаконних актів, котрі мали б регулювати оцей «перехідний» період, який виник у майже усіх громадах. Коли ще не створені усі структури. Я нікого не виправдовую, ситуація дійсно нікудишня. Але давайте разом не будемо гарячкувати. І, да.... З НОВИМ РОКОМ УСІХ І РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ !!!
8. Ltava / 4 січня 2021, 19:56
7.Filon
« Мені здається, що причина проблеми у недолугості деяких підзаконних актів, котрі мали б регулювати оцей «перехідний» період, який виник у майже усіх громадах»


Нормальні керівники попередніх громад могли заключати додатки до договорів на 20% від попередніх договорів ((( Нормальні!!! А якщо окрім особистих інтересів нічого не цікаво то такий і результат (((

Що обирали те і отримали(((
А винуватих призначити можливо ))) законодавство, депутатів, президента - це хоч не Зеленський мусор в ліс вивозить)))
9. ОМС / 4 січня 2021, 20:46
6.NataliaNikolaev
«Ти точно із тієі 30% дибіло- меншості,це питання.
»

Ні з 30 ні з 70%
7.Filon
«Я нікого не виправдовую, ситуація дійсно нікудишня.»

7.Filon
« Я нікого не виправдовую, ситуація дійсно нікудишня. Але давайте разом не будемо гарячкувати»

Згоден, підтримую
10. Fuks / 4 січня 2021, 21:41
А що хіба в грудні не можна було зробити передоплату,особливо в Біликах..якась дурня.ніхто нікому,нічо не потрібно..
11. alist / 8 січня 2021, 00:42
7.Filon
«Мені здається, що причина проблеми у недолугості деяких підзаконних актів, котрі мали б регулювати оцей «перехідний» період, який виник у майже усіх громадах. Коли ще не створені усі структури.»

А пару скромних питань, можна? Через недолугість підзаконних актів, що регулюють оцей «перехідний» період, який виник у майже усіх громадах, керівники цих громад, а конкретніше, в нашому випадку Скрильник і Копелець отримають зарплату? А в приміщенні громади теж холодно? А в приміщенні начальника відділу освіти Наталії Коваль теж холодно? А зарплата їй за січень начисляється? А.....? Чи на ці сфери недолугість підзаконних актів не поширюється? Чи понамальовували собі зарплати в десятки тисяч, з надбавками за інтентивність (чорт цого зна, що це таке у них) і сидять тепер кліпають очима. Хотіли б - зробили.
12. Filon / 8 січня 2021, 10:04
11.alist
«
А пару скромних питань, можна? Через недолугість підзаконних актів, що регулюють оцей «перехідний» період, який виник у майже усіх громадах, керівники цих громад, а конкретніше, в нашому випадку Скрильник і Копелець отримають зарплату? А в приміщенні громади теж холодно? А в приміщенні начальника відділу освіти Наталії Коваль теж холодно? А зарплата їй за січень начисляється? А.....? Чи на ці сфери недолугість підзаконних актів не поширюється? Чи понамальовували собі зарплати в десятки тисяч, з надбавками за інтентивність (чорт цого зна, що це таке у них) і сидять тепер кліпають очима. Хотіли б - зробили»

Браво Алісте! Правильні питання задаєте. Будемо первіряти: і чи холодно у кабінетах і дитсадках і чи нараховують надбавки за інтенсивність. І повідомлятимемо. Дякую за підказки, які є кервіництвом до дії.
13. ZLUKA / 8 січня 2021, 13:48


Змінено 08.01.2021, 21:14
14. Fuks / 8 січня 2021, 14:18
Якщо така ситуація з дитсадками та школами напрошується питання навіщо така місцева влада взагалі? Що в Кобеляках,що в Біликах? Елементарних речей не можуть вирішити.А на виборах всі обіцяли Нью Васюки зробить зі своїх громад.І точно ж зарплату отримають,бензин на доставку своїх тіл спишуть і т д і т п.Ще чув що й ФАПи почали прикривать... якось смішно і не смішно.
15. Filon / 8 січня 2021, 19:54
13.ZLUKA
« А в "Світлячку", зі слів вихователів, за цей час , навіть, рибки в акваріумах подохли від холоду. »

Заради достовірності; перепитав у трьох співробітників. КАжуть,що немає там акваріумних рибок
16. Viktorovich327 / 8 січня 2021, 21:35
13.ZLUKA
«ZLUKA »

ФЕЙКОМЕТ!!!! до того видно не з Кобеляк.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації