Вхід | Реєстрація

У 2021 році Володя Малуха вчитиметься ходити

У 2021 році Володя Малуха вчитиметься ходити

Чергова гарна звістка надійшла з Біликів. 21-річний самодіяльний музикант із церебральним паралічем Володя Малуха отримав  з Італії спеціально для нього сконструйований апарат. Із його допомогою хлопець отримає змогу самостійно ходити.

Про історію Володі Малухи, хлопця з Біликів, який вразив не лише земляків, а і всю Україну своєю жагою до життя і вірою в добро і власні сили, редакція «ЕХО» повідомляла вже не один раз.

Розповідаючи про те, що юний білицький репер  отримав достатню суму грошей від благодійників для придбання омріяного потужного комп’ютера, ми анонсували ще одну гарну новину. Про неї розповів сам Володя. Він повідомив, що завдяки сприянню продюсера Юрія Фальоси та інших благодійників з’явилася можливість придбати в Італії спеціальний апарат фірми «Гріппо». Володя назвав цей пристрій «ходунками». Італійська фірма «Гріппо» вважається одним з кращих у світі виробників тренажерів для ходьби, призначених для реабілітації інвалідів. Але коштує таке обладнання не менше ста тисяч гривень. А в більшості випадків — 150-200 тисяч. Звичайно, за власні кошти Володя Малуха таку цінну річ придбати не міг. Хлопець міг сподіватися лише на допомогу від держави або благодійників. Надії на виділення грошей із державного бюджету було дуже мало. Хлопцю навіть відмовили в придбанні електровізка із ручним управлінням.

Але допомогла несподівана слава. Під час збору коштів на придбання комп’ютера для Малухи музичний продюсер Юрій Фальоса пообіцяв посприяти і в покупці тренажера для ходьби. І слова свого дотримав.

18 грудня Володю Малуху запросили в Київ на телеканал «Інтер» для участі в зйомках заключного сюжету 2020 року в рамках телевізійного шоу «Стосується кожного». І там Юрій Фальоса та співачка Реджіна вручили хлопцеві тренажер.

Зараз Володя пробує на ньому стояти. Хлопець каже, що тренуватися в ходьбі почне пізніше, коли настане тепло і земля не буде такою слизькою та мокрою. Адже асфальту чи бруківки в дворі його бабусі немає і колеса тренажера грузнуть у багнюці.

У новорічну ніч 2021 року Володя Малуха зводив музику свого чергового треку. А в планах — продовжувати займатися музичною творчістю і вчитися ходити.

На противагу більшості, Володя Малуха вважає, що 2020-й високосний рік був дуже хорошим. У всякому випадку, для нього  особисто.

А ми, редакція «ЕХО», вважаємо, що саме юний хлопець із Біликів може вважатися своєрідною «Людиною року» колишнього Кобеляцького району. Він є прикладом сили духу і віри у власні сили. І  в те, що люди можуть бути добрими і милосердними в будь-які, навіть коронавірусні часи.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 січня 2021, 10:35 | Кобеляки | Благодійність
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації