Вхід | Реєстрація

На коронавірус хворіють і в новому році

На коронавірус хворіють і в новому році

Нові випадки фіксують і  новосанжарські, і кобеляцькі медики.

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, наданою 12 січня, від початку карантину в області діагностували 39 460 випадків захворювання на Ковід-19. Одужали 31 580 жителів, продовжують лікування 7 068, зокрема 161 дитина. Усього зареєстровано 812 летальних випадків. За минулу добу захворіли 520 чоловік.

Головний лікар Новосанжарської лікарні Ольга Гиря зазначила, що кількість хворих зростає.

Із її слів, з моменту запровадження карантину в Новосанжарському районі на коронавірус захворіли 630 чоловік, у тому числі 16 дітей. Померли 7 пацієнтів. Одужали 523, із них — 14 дітей.

— Станом на 12 січня на лікуванні перебувають 100 чоловік, хворих на коронавірус. Із них амбулаторно лікуються 91 пацієнт, стаціонарно — 9. Також хворі 10 медичних працівників, — говорить головний лікар. — На ранок у інфекційному відділенні Новосанжарської лікарні перебувають 14 пацієнтів: 8 із підтвердженим «ковідом». Усі хворі потребують кисневої підтримки, один підключений до апарату ШВЛ.

Керівник Кобеляцької райлікарні Володимир Казирод говорить, що зараз у медзакладі знаходять 23 хворих, у 17 із них підтверджена пневмонія, 5 — із підозрою. Тяжких пацієнтів та підключених до апарату ШВЛ немає. Із усієї кількості хворих 4 чоловіки — на кисневій підтримці.

Головний лікар Центру ПМСД  Любов Коломієць повідомила, що хворі з підозрою на коронавірус постійно звертаються до сімейних лікарів. За останніми даними, у Кобеляцькому районі коронавірус  підтверджений у 501 пацієнта, за останню добу зареєстровано 4 хворих.

— Робимо експрес-тести, загальний аналіз крові, направляємо на рентген. Готуємося до забору ПРЛ-тестів. Зараз ця функція покладена на райлікарню, але вже з’явилася постанова, що зобов’язує нас. Для цього обладнуємо спеціальний кабінет для взяття ПРЛ-тестів. Їх будуть брати сімейні лікарі. Кімната знаходитиметься у одному приміщенні з моргом.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook


1. EuqeneMukhin / 12 січня 2021, 19:59
Цей неправда що каже Казирод, по селам Кобеляцького району, 50 % людей, або і більше маюсь клінічні симптоми КОВІДУ. Іх лікують по телефону, а коли просять зробити тест ,кажуть що в села не виіжають, пропонують приіхати самим в лікарню. Але хто повезе тяжких хворих у яких підозра на КОВІД?
2. Ltava / 12 січня 2021, 21:30
Ключовий вираз в цій історії -""..Для цього обладнуємо спеціальний кабінет для взяття ПРЛ-тестів. Їх будуть брати сімейні лікарі. Кімната знаходитиметься у одному приміщенні з моргом...""")))

Завжди говорив що найкращий лікар - патанатом)))
3. Сашко / 13 січня 2021, 12:25
Прочитавши новину, був упевнений, що ви, Лтава, відреагуєте саме таким чином. Та наскільки розумію, автор передав дослівно коментар лікаря.
4. arturwanga / 13 січня 2021, 18:03
1.EuqeneMukhin
«Цей неправда що каже Казирод, по селам Кобеляцького району, 50 % людей, або і більше маюсь клінічні симптоми КОВІДУ. Іх лікують по телефону, а коли просять зробити тест ,кажуть що в села не виіжають, пропонують приіхати самим в лікарню. Але хто повезе тяжких хворих у яких підозра на КОВІД?»

В Сухинівці не менше.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації