Вхід | Реєстрація

Поштові новини: «Укрпошта» бореться за виживання, «Нова пошта» розвивається

Поштові новини: «Укрпошта» бореться за виживання, «Нова пошта» розвивається

До редакції надійшла інформація про те, що в перші дні нового року припинить свою роботу відділення «Укрпошти» в селі Красне. Але регіональний менеджер державного підприємства Дмитро Соломко спростував чутку, наголосивши, що всі сільські відділення продовжують роботу в штатному режимі.

Дмитро Соломко сказав:

— Ні в Красному, ні в інших населених пунктах обох громад поштові відділення в найближчі місяці закривати не плануємо. Так, є наміри центрального керівництва підприємства запроваджувати пересувні поштові відділення. Тобто, звичні послуги будуть надавати із автомобілів. Але це поки що віддалена перспектива, для запровадження пересувних відділень «Укрпошти» потрібно вирішити ще багато питань.

Цілком можливо, що чутки щодо закриття відділень «Укропошти» почали виникати на фоні ліквідації сільських рад. Адже поштовики в більшості випадків працювали в будівлях, що належали органам місцевого самоврядування.

З цього приводу Дмитро Соломко зауважив:

— У мене вже була зустріч із міським головою Олександром Копельцем. Я пояснив йому ситуацію. Так, утримувати пустуючи будівлі дорого і нераціонально. Але поштові відділення мають працювати. Адже саме через них люди в сільській місцевості оплачують комунальні послуги. Думаю, що ми знайдемо порозуміння із керівництвом Кобеляцької громади.

 

Нова пошта стрімко розширює географію відділень

У той час, коли державне підприємство протягом уже багатьох років постійно бореться за виживання, приватна структура, якою є «Нова пошта», стрімко розвивається.

Працівники «Нової пошти» проінформували редакцію, що днями почало свою роботу нове, уже третє відділення НП у Кобеляках. Воно розташоване по Дніпровській, 26-а, що поряд із АЗС «ВОГ».

Окрім того, одразу в кількох селах двох громад почали працювати так звані «поштові лавки». Це своєрідні відділення «Нової пошти», у яких усі бажаючі можуть отримати і відправити посилки вагою до 30 кілограмів. Поштові лавки розміщені в будівлях сільських магазинів, усі операції виконуватимуть продавці. Як стверджують представники фірми, тарифи на послуги в таких сільських відділеннях нічим не відрізнятимуться  від тих, що установлені в інших населених пунктах.

Поштові лавки відкриті в Красному, Орлику, Сухинівці, Придніпрянському, Дашківці, Бутенках і Чорбівці. Ведуться перемовини про відкриття відділення в Шенгурах.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 січня 2021, 16:45 | Кобеляки | Суспільство
1. Borch / 15 січня 2021, 21:31
Нова пошта, молодець. Побудували бізнес з нуля. Тепер точно не буде претензій від недобитків комуністів. Хоча…
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації