Вхід | Реєстрація

Крюківський міст будуватиме турецька фірма «Догуш»

Крюківський міст будуватиме турецька фірма «Догуш»

20 січня відбувся аукціон із визначення підрядної організації, яка виконуватиме будівництво Крюківського мосту, що пролягає в Кременчуці через річку Дніпро.

Учасниками тендеру стали дві турецькі компанії — «Онур» і «Догуш». Перемогу в аукціоні здобула турецька компанія «DOĞUŞ İNŞAAT VE TİCARET A.Ş.» (Догуш), її пропозиція 11 248 800 000 гривень. Під час аукціону очікувана вартість робіт зменшилась майже на 11 відсотків, що дало змогу зекономити 1 271 000 000 гривень.

Як повідомляє Служба автодоріг у Полтавській області, новий міст буде вантовим і матиме 4 смуги руху, по дві в кожному напрямку. На правому березі Дніпра він сполучатиметься з дорогою Н-08, на лівому — з нинішньою вуличною мережею Кременчука. У цих точках передбачено будівництво транспортних розв’язок у різних рівнях. Загальна довжина споруд становитиме понад 3 кілометри.

Тендер оголошено за схемою design-build, тому відповідальною за розробку проєктної документації та виконавцем робіт з будівництва мосту буде одна й та ж компанія.

Що відомо про Крюківський міст. Береги Дніпра у Кременчуці з’єднує Крюківський міст. Споруда збудована у 1872 році. Останнє масштабне оновлення відбулось у 1949 році. Зараз міст знаходиться в аварійному стані. Через нього проходять дві державні дороги: М-22 Полтава — Олександрія та Н-08 Бориспіль — Маріуполь, а також залізнична гілка.

Хто будуватиме міст. Компанія «Догуш» — один зі світових лідерів у секторі будівництва. Починаючи з 1951 року компанія реалізувала 250 інфраструктурних проектів загальною вартістю понад 28 мільярдів доларів.

Зокрема, Дарницький міст у Києві, термінал D в аеропорту «Бориспіль», очисна станція у Запоріжжі, метрополітени у Софії (Болгарія), Ер-Ріяді (Саудівська Аравія), Мумбаї (Індія), Стамбулі, залізниця Анкара — Сівас з віадуками у Туреччині.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2021, 12:08 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації