Вхід | Реєстрація

Жителі Дашківки збунтувались проти «Великого будівництва»

Жителі Дашківки збунтувались проти «Великого будівництва»

Мешканцям села набридло спостерігати за тим, як потужна техніка руйнує дорогу, що проходить через населений пункт. І вони, користуючись цілком законним способом перекрили рух транспорту фактично заблокувавши більше тридцяти автомобілів завантажених будівельними матеріалами.

21 січня між 12-13 годинами дня мешканці Дашківки заблокували проїзд великовагової техніки. Люди вийшли на пішохідний перехід і почали по ньому безперервно ходити.

В результаті у такій собі «живій пастці» опинилися більше тридцяти великовагових автомобілів. На техніці написи «Автомагістраль-Південь» та «Велике будівництво». На місце події приїхали кілька екіпажів патрульної поліції. Правоохоронці спробували умовити селян розійтися. Але ті на умовляння не піддаються. І говорять, що готові продовжувати свою акцію.

Про передісторію виникнення конфліктної ситуації редакції розповіла Жителька Дашківки Аліна Панасенко.

Жінка говорить:

– Возити через наше село гранвідсів, щебінь і якийсь шлак почали ще восени. Возять із Кам’янського кудись у Царичанку, можливо в інший населений пункт. Техніка велика, завантажена повністю. Дорогу вони нам «уб’ють». Ми вже перекривали їм рух через село. Приїжджали якісь їх керівники. Пообіцяли нам зробити дорогу. А потім сказали, що не робитимуть, бо ми інша область. Ми знаємо, що раніше вони возили ці матеріали через села Дніпропетровської області. Але там люди взбунтувалися і почали перекривати траси. Так вони тепер вирішили полтавські, точніше дашківські, дороги «добити». Але не на тих нарвалися. Ми цього не допустимо.

За словам Аліни Панасенко по пішохідному переходу ходять близько сорока чоловік. Люди готові проводити безстрокову акцію.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2021, 18:37 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації