Вхід | Реєстрація

Русло Ворскли мають розчистити до весняної повені

Русло Ворскли мають розчистити до весняної повені

Працівники турецької фірми «Онур» повинні поглибити і розширити річку в місці, де був споруджений технологічний міст.

Як відомо, під час будівництва автодороги Н-31 поряд з Кобеляками на річці Ворскла була споруджена тимчасова мостова споруда, по якій рухалася вантажна техніка турецької фірми «Онур».  Вона виконувала свою функцію півтора року.

Як відомо, наприкінці листопада 2020 року новий міст через Ворсклу, по якому проходитиме дорога Н-31, був зданий у експлуатацію. А перед самим Новим роком відкрили рух транспорту  і по самій об’їзній дорозі навколо Кобеляк.

Після здачі в експлуатацію нового мосту, технологічну мостову споруду демонтували, як уже не потрібну. Тоді ж співробітники «Онуру» говорили про те, що відновлять колишню ширину і глибину Ворскли в районі технологічного мосту. Адже в ході робіт вони суттєво звузили русло. Окрім того, річка обміліла.

І ось уже в січні 2021 року на місці, де кілька місяців тому стояла технологічна споруда, почала працювати потужна техніка. Буквально за кілька днів два екскаватори привели до порядку лівий берег Ворскли. На черзі — правий берег. Роботи мають завершити до початку весняної повені.

Пісок, котрий раніше насипали для створення основи технологічного мосту, зараз вивозять на околицю Кобеляк. Він стане частиною «подушки» на асфальтовій дорозі від «бетонки» і до Ведмедівського мосту. Після піску буде завезений щебінь. Асфальт укладатимуть уже з настанням справжнього тепла.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 січня 2021, 13:18 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації