Вхід | Реєстрація

Обидві лікарні передали Кобеляцькій громаді

Обидві лікарні передали Кобеляцькій громаді

Днями відбулася сесія Полтавської районної ради. Депутати проголосували за те, щоб медичні комунальні заклади перейшли на баланс громад. У нашому випадку мова йде про Кобеляцьку міську громаду.

Нагадаємо, що міські депутати зверталися до районних із проханням передати лікарні на баланс міста ще в липні минулого року. Відповідне рішення було прийняте на сесії Кобеляцької міськради. Але їх колеги з тоді ще існуючої Кобеляцької райради так і не погодилися передати комунальне майно.

Потім Кобеляцька райрада відійшла в історію. Замість неї була створена Полтавська районна рада. Вона й «успадкувала» майно, у даному випадку — медичні комунальні заклади. Але проблема в тому, що в Полтавської райради немає грошей. Взагалі, цей орган влади мав бути ліквідований, але для цього у Верховній Раді не було достатньої кількості голосів. Адже необхідно вносити зміни в Конституцію. От і залишився такий собі рудимент, із майном, але без грошей для його утримання.

Володимир Казирод, головний лікар Кобеляцької ЦРЛ, розповів, що вже мав розмову з міським головою Олександром Копельцем на тему утримання лікарні.

Володимир Олексійович розповів у телефонній розмові:

— Міський голова вже поцікавився, які в нас є проблеми. У основному, на увазі малася оплата комунальних послуг. Я відповів, що наразі в цьому питанні жодних проблем немає. Ми вчасно заключили угоди із електриками та газовиками. Заплатимо пізніше. Це — звичне явище на початку бюджетного року. Так що жителі громади можуть не турбуватися, лікарня освітлюється і опалюється.

Окрім того, Володимир Казирод підтвердив, що в останні дні спостерігається тенденція до зменшення кількості пацієнтів, госпіталізованих із пневмонією, котра, як правило, є ускладненням коронавірусу. Зараз на стаціонарному лікуванні перебувають 23 пацієнти. Тяжких перебігів хвороби немає, до апаратів штучної вентиляції легень ніхто не підключений.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 січня 2021, 15:41 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації