Вхід | Реєстрація

Субсидії за січень жителі Полтавщини отримають вчасно

Субсидії за січень жителі Полтавщини отримають вчасно

На апаратній нараді 25 січня директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Людмила Корнієнко поінформувала про організацію роботи в області з надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги.

Як пишуть на сайті Полтавської ОДА, на Полтавщині 240 000 сімей отримують житлові субсидії та пільги. Із них житлові субсидії – понад 162 000 сімей, пільги з оплати житлово-комунальних послуг – понад 63 000 сімей. Загальний обсяг фінансування житлових субсидій і пільг за 2020 рік становить 1,9 млрд грн.

Із загальної кількості сімей, які користуються державною підтримкою під час оплати за житлово-комунальні послуги, 40% – жителі міст, 60% – сільської місцевості.

Директор Департаменту наголосила, що нині в управліннях соціального захисту вже проводиться перерахунок субсидій та пільг за січень у зв’язку зі змінами цін та тарифів на оплату комунальних послуг.

«До 27 січня необхідно обов’язково завершити роботу з перерахунку. І всі заявки передати до Міністерства соціальної політики, щоб своєчасно отримати фінансування. Виплати люди отримають згідно з графіком. До 25 лютого готівкою та до 18 лютого у безготівковій формі», – сказала Людмила Корнієнко.

З 1 лютого встановлено граничні ціни на постачання газу. У зв’язку з цим потрібно заново зробити всі перерахунки пільг і субсидій. Зробити це потрібно до 27 лютого, щоб отримати фінансування.

«Для одержувачів субсидій та пільговиків у межах соціальних норм потрібно компенсувати підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Тому роботу потрібно провести своєчасно, у вказані терміни, щоб надати можливість сім’ям сплатити за житлово-комунальні послуги», – сказала Людмила Корнієнко.

За її інформацією, у сільській місцевості субсидії для кожного одержувача зростуть  до близько 700 грн, у містах – до 160 грн. Також, враховуючи зростання цін і тарифів на оплату комунальних послуг, очікується, що протягом січня-березня 2021 року за призначенням субсидій додатково звернеться понад 20 тисяч сімей області. Зокрема, 2 700 сімей, які що використовують електроопалення.

«З лютого роботу буде складно організовувати на районному рівні, тому  що відбувається процес реорганізації районних управлінь. 32% працівників скоротять. Тому ми вживатимемо додаткових заходів, щоб своєчасно в області забезпечити виплати субсидій і пільг»,­ – сказала Людмила Корнієнко.

Вона звернулася до голів новоутворених Полтавського, Миргородського, Кременчуцького та  Лубенського районів із проханням забезпечити роботу в неробочий час, зокрема у вихідні, щоб із 20 по 27 лютого зробити перерахунки. Департамент проводитиме щоденний супровід та координуватиме роботу в районах.  Також кожній сім’ї потрібно надіслати до 15 лютого повідомлення про нараховані субсидії за січень і до 15 березня – за лютий.

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко наголосила, що голови РДА мають звернути особливу увагу на роботу управлінь, щоб встигнути вчасно зробити перерахунки.

«Просимо завчасно повідомляти, якщо бачите, що управління не встигають або є якісь перепони щодо вказаного терміну, й звертатися за допомогою до Департаменту соцзахисту населення. Ми також долучатимемося до розгляду цих заяв», – сказала Катерина Рижеченко.  

Також Людмила Корнієнко наголосила, що нині триває  формування відділів соціального захисту в територіальних громадах. Цю роботу треба проводити через старостати та уповноважених осіб. Приймати заяви та в триденний термін передавати в управління соціального захисту населення. Тому що, за правилами, субсидії призначають із моменту звернення.  

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов доручив головам РДА інформувати населення про можливості отримання субсидій та їх перерахунки.


Автор: пресслужба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 січня 2021, 15:38 | Полтавщина | Надзвичайне


1. Ltava / 25 січня 2021, 20:38
..." голови РДА мають звернути особливу увагу на роботу управлінь, щоб встигнути вчасно зробити перерахунки...."

Адміністрації ліквідували, управління розформували але попередили про необхідність своєчасного оформлення документів)))))
2. IgorSergeevich / 26 січня 2021, 13:23
1.Ltava
«..." голови РДА мають звернути особливу увагу на роботу управлінь, щоб встигнути вчасно зробити перерахунки...."»

Так от,вчора по запрошенню, прийшлося бути присутнім на дернибані грошей та землі Кобеляцькоі громади під керівництвом телепня. Жах.... а ви Ltava про субсидіі, гроші вже тю-тю.
3. Fed654Frumos / 26 січня 2021, 14:57
Запрошення на дерибан землі та грошей-це непогано,а якщо ще врахувати,що керував ТЕЛЕПЕНЬ,то це взагалі джек-пот))Незрозуміло від чого жах))

Змінено 26.01.2021, 15:01
4. Ltava / 26 січня 2021, 15:09
2.IgorSergeevich
«прийшлося бути присутнім на дернибані грошей та землі Кобеляцькоі громади »


У мене не було сумнівів що вони домовляться між собою, не чужі ж люди))) скільки років разом район деребанять))) Просто ціна питання (домовленостей) на якій зійшлися, кому посада на прокорм, кому земелька а кому відкатик))) Але зверніть увагу що це вами обрані представники і не з місяця спустилися а поряд живуть))) не можу найти хто ж із васкречав про більшість яка поставе на місто зарвавшогося чиновника)))))
5. Ltava / 26 січня 2021, 15:10
3.Fed654Frumos
«Запрошення на дерибан землі та грошей-це непогано»


А нас із вами на це «свято» чомусь не запрошують ))))))
6. IgorSergeevich / 27 січня 2021, 12:16
4.Ltava
«Але зверніть увагу що це вами обрані представники і не з місяця спустилися а поряд живуть))) не можу найти хто ж із васкречав про більшість яка поставе на місто зарвавшогося чиновника)))))»

Не поставе ця більшість на місце телепня,він законів незнає але гне свою лінію,наведу прості приклади, всюди старости вже є у Кобеляцькій міській раді це незаконно,прийняли рішення про секретаря міськоі ради,але телепень недає щоб він працював.Незрозуміло чому той вумний Ломаков, нічого незачитує та проголошує як депутат Полтавськоі районноі ради як він полюбляє, на захист свого боярина цитувати закони .
7. Ltava / 27 січня 2021, 22:37
6.IgorSergeevich
«,прийняли рішення про секретаря міськоі ради,але телепень недає щоб він працював.»


Якщо йому зробили кабінет у «туалеті» і не дають працювати то він сам себе не поважає!!!! Він же офіцер, поліцейський!!! і боїться? не хай складає мандат!!! А може просто ціну наганяє ?

6.IgorSergeevich
«
Не поставе ця більшість на місце телепня,він законів незнає але гне свою лінію,»


Яка ж тоді це більшість що не виконує запити виборців? Може черговий раз ВАС "НАХИТАЛИ")))

6.IgorSergeevich
« вумний Ломаков»


МАБУТЬ РОЗУМНИЙ ЯКЩО ВАШИХ ДЕПУТАТІВ "НАГНУВ")))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації