Вхід | Реєстрація

Карантинні «Дзвінкі голоси» проходитимуть онлайн

Карантинні «Дзвінкі голоси» проходитимуть онлайн
Цього року артисти виступатимуть не на сцені, а в мережі Інтернет

У зв’язку з продовженням до кінця лютого карантинних обмежень, організатори пісенного конкурсу вирішили провести його дистанційно.

У далекому 2012 році в Руденківській школі відбувся конкурс для юних співаків, що отримав назву «Дзвінкі голоси». Тоді в ньому взяли участь семеро солістів і один дует. Усі артисти, крім одного, мали руденківську прописку. Директор школи Андрій Дігтяр, відкриваючи конкурс, пожартував, що завдяки учаснику із Зачепилівки проект можна вважати «міжнародним». Також очільник навчального закладу висловив сподівання, що в подальшому геграфія учасників «Дзвінких голосів» розшириться і конкурс стане районним.

І не помилився. Оскільки вже в наступному році гала-концерт «Дзвінких голосів» проходив у Новосанжарському центрі культури і дозвілля. На ньому виступали талановиті діти з усього району. Їх виступи оцінювало поважне журі на чолі із заслуженою артисткою України Наталією Сулаєвою. А підтримати юних артистів прийшли більше 500 глядачів.

Так шкільний конкурс переріс у районний, а згодом — у обласний, адже його учасниками були виконавці із Новосанжарського, Кобеляцького районів і Полтави. Свої пісенні таланти демонстрували діти різних вікових груп і навіть їх батьки. Крім того, на гала-концерт виконавці обов’язково готували номер із «зірковим» членом журі.

У 2021‑му «Дзвінкі голоси» святкують своє десятиріччя. На жаль, через карантинні обмеження організатори не мають змоги провести конкурс у звичному форматі.

Розповідає Андрій Дігтяр:

— Конкурс проводиться вже десять років. За цей період «Дзвінкі голоси» переживали різні часи, але жодного разу не переносились. Тому ми й вирішили не відходити від традицій. І організувати конкурс відеоробіт. Тим більше, що наша школа має досвід дистанційної роботи.

Засновники конкурсу — кафедра музики Полтавського педуніверситету, Новосанжарська селищна рада і опорний заклад «Руденківський ЗЗСО І-ІІІ ступенів». Організацією «Дзвінких голосів» займатимуться працівники школи і Будинку дитячої та юнацької творчості.

Учасники мають подати заявки до 20 лютого на електронну пошту [email protected].

Разом із заявкою їм необхідно вислати окремим файлом якісне відео двох вокальних номерів у сольному виконанні чи дуетом. Звук має бути «живий», у мікрофон, смартфон чи відеокамеру. Студійний запис виконання не оцінюватиметься. Також під час запису конкурсних номерів забороняється використовувати фонограми та фонограму з продубльованим вокальним унісоном. Усі пісні виконуються наживо, у супроводі інструментальної фонограми, без бек-вокалу. Виступ можна відзняти на смартфон, фотоапарат чи відеокамеру.

Цього року учасники змагатимуться у двох вікових категоріях: молодша вікова група (діти від 10 до 13 років), старша вікова група (від 13 до 17 років).

Конкурсанти присилають на розгляд журі по 2 пісні. Учасники молодшої вікової групи готують українську пісню і музичну композицію з дитячого репертуару. Дозволяється виконання будь-якою мовою. Щоправда, пісня має відповідати віку учасника. Старша група виконує українську пісню та сучасну українську пісню (21‑го століття). Відеозаписи проходитимуть попередній відбір. Враховуватиметься якість зображення та аудіозвучання.

Зрозуміло, що відео може мати великий об’єм, тоді радимо учаснику завантажувати їх у файлообмінники і надсилати нам доступ або посилання на файл.

У період із 20 по 23 лютого ми розмістимо відеовиступи учасників на платформі YouTube за жанрами і віковими категоріями. А до 26‑го числа триватиме оцінювання виступів співочими членами журі. Традиційно, головою журі буде Наталія Сулаєва. Зараз формується його склад. Напевно, сюди увійдуть заслужені артисти Анатолій Пиляй і Валерій Соколик.

Не будемо відступати від традиції і в нагородженні кращих виконавців. Переможці обох вікових груп отримають по 1 000 гривень. Інших учасників та їх викладачів відзначимо грамотами.

Конкурс у режимі «онлайн» дозволить розширити число учасників. Їх виступи транслюватимуться на платформі YouTube і в соціальній мережі Фейсбук. Що ж до традиційного формату, то, сподіваємося, що вже наступного року пандемія відступить і ми матимемо змогу провести живий ювілейний конкурс.

За довідками учасники можуть звертатися за адресою:

Руденківка, вулиця Шкільна, 5,

телефони: (05344)-9–34–40, Руденківська школа, (050) 023‑45‑58, Олена Мостова, (066) 368‑66‑50, Андрій Дігтяр.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації