Вхід | Реєстрація

«Він заходе, мене за петельки хватає і по морді»

«Він заходе, мене за петельки хватає і по морді»

Працівник Новосанжарського комунального підприємства «Джерело» стверджує, що керівник установи вдарив його в обличчя. Надзвичайна подія відбулася при свідкові.

29 січня в соціальній мережі Фейсбук користувач Сергій Борт поширив допис такого змісту: «Шановний Геннадій Супрун, прохаємо Вас надати офіційну відповідь з приводу побиття та гнобіння працівників КП «Джерело» нещодавно призначеним Вами керуном КП «Джерело»  Ольшницьким М І. Підтвердженням моїх слів являється заява до працівників поліції».

Кореспонденти «ЕХО» зв’язалися із Сергієм Бортом. Він повідомив, що в п’ятницю  на території Новосанжарського комунального підприємства «Джерело» стався інцидент. Керівник підприємства Микола Ольшницький вдарив у обличчя працівника Михайла Брюкова. Той викликав поліцію.

У ході розмови Сергій Борт сказав, що протягом останніх п’ятнадцяти років працював у КП «Джерело». Був попереднім керівником підприємства. Михайла Брюкова охарактеризував як відповідального робітника, із яким у роботі не виникало жодних конфліктів.

 

Ображав нецензурною лайкою і підшукував заміну

Щоб розібратися в ситуації, кореспонденти поспілкувалися з безпосередніми учасниками події.

Розповідає Михайло Брюков:

— Помінялось руководство у сільській раді. Прийшов до власті Геннадій Супрун. І він свого однопартійця призначив начальником комунгоспу. Усе почалося неділь дві-три до цього інциденту. Ольшницький начав обзивать мене нецензурними словами. Я екскаваторщик, я рию траншеї при поривах. Він стоїть у стороні. Проходе время. У розговорі із хлопцями-водопроводчиками начинає казати, що таких, як Мишко, в 90-х розстрілювали. Я ж мовчу, думаю, це таке, ляпай, шо хочеш. Потом гружу куном бардюри на машину, він опять почав нецензурно висловлюватися в мій бік.

Михайло Брюков пояснив, що в п’ятницю йому потрібно було зняти бочку з асенізатора. Під час робіт бочка «пішла» на стрілу екскаватора. Стрілу притиснуло до бетонної перемички, на якій лежать плити перекриття. Перемичка посунулась. Щоб запобігти падінню плит, чоловік відчепив ківш від перемички і виїхав з гаража.

— Кажу, я в цьому участвувати не хочу по тій простій причині, що комусь на голову впаде ота плита, а я буду крайній, — говорить Брюков. — Ну, його (Миколи Ольшницького — ред.) там не було в той момент. Був його зам. І були пару робочих. Я вигнав із того гаража трактор, поставив і зайшов у битовку. Сів передихнути. І сидів ще один робочий із бригади водопроводчиків. Ольшницький заходе, мене за петельки хватає і по морді. Я щитаю, що це неприпустимо для начальника. Мені 57 років. Він молодший від мене.
Може, я поступив неправильно. Но з моєї сторони, я щитаю, що я правий. Ну, не дай Бог, вбити кого, усе — тюрма. Нашо воно мені?!

Після інциденту Брюков зателефонував у поліцію. Правоохоронці приїхали в комунгосп і взяли покази в потерпілого. Його слова поліцейським підтвердив працівник «Джерела», який у той момент перебував в підсобному приміщенні. У лікарню чоловік не звертався.

Також Михайло Брюков додав, що працює в комунгоспі один рік.

— Ще скажу, що Ольшницький уже два тижні тому підшукував мені заміну. Переманював екскаваторника й токаря з управління водного господарства. Хлопці відказалися. Мені він не казав нічого.

Наразі стан здоров’я Михайла Брюкова задовільний. Та він наголошує, що подібне не повинно повторюватися:

— Сьогодні він на мене підняв руку, завтра — на другого, післязавтра — на третього. Ну хіба це допустимо. У любій ситуації, щоб там не було, піднімати руку не можна. Він думає, що він мене унизив. Він себе перед усім колективом унизив.

 

«Я його лише за плече взяв і штовхнув»

Свою версію подій виклав керівник КП «Джерело» Микола Ольшницький.

Із його слів, того дня Михайло Брюков мав стягнути цистерну з асенізаційного автомобіля, що знаходився в гаражі підприємства. У процесі чоловік зачепив стрілою одну з двох перемичок, на яких лежать плити перекриття. Залізобетонна конструкція ледь не обвалилася вниз. Крім Брюкова, у гаражі перебував головний інженер і троє працівників.

— Да, приїжала поліція. Ніхто його не бив. Просто на роботі всі люди злякалися. Він екскаватором плиту зачепив. Чуть не придавило трьох чоловік. Там по сантиметру остались ті плити висіти. Ми бігом давай ставити, щоб вони не впали. Він утік в каптьорку, сів і сидить. Я заскакую до нього, кажу, чого ти сидиш? Давай, пішли, помагати будеш. Він мене послав. Я його за петельки, за плече схватив. Кажу: «Іди бігом». І отак його штовхнув. І всьо. І ніхто його не бив. Приїжала поліція, ми побалакали. Він написав отказ. Я погарячився. Немає ніякої заяви.

Також керівник комунгоспу заявив, що відразу після інциденту до Брюкова приїхав Сергій Борт:

— Я лічно не бачив. Люди кажуть. Він його направляв, що робити.

Микола Ольшницький підтвердив, що в приміщенні знаходився ще один працівник:

— Я пішов помагати хлопцям, а Брюков обратно вернувся в підсобку і з тим шось побалакали й отака пішла брехня. Я сам потім підходив до цього працівника. Кажу: «Ти шось бачив?». А він: «Да, я бачив, шо ви його вдарили». Хто його вдарив? Я за плече його смикнув. Понімаєте, якби я його зачепив, то шось би було. Це робота Борта, його направили.

Стосовно нецензурної лайки, керівник «Джерела» сказав, що не ображав Михайла Брюкова.

— Ніхто його не ображав, просто балакали. Я був на пориві з главним інженером. Подивився, що він ричаги плутає, кажу: «Давай підшукувати другого». Да. Я не відказуюся. Я їздив до чоловіка, балакав, щоб взяти на роботу іншого. Робочі, які в ямі шлангу мотали, тоже на нього кричали. А я в стороні стояв. На сьогоднішній день ми знайшли йому заміну. Брюков пішов у отпуск. Будем балакати. Він кричав, я заяву напишу. Я його вговорив. Кажу: «Оставайся, усе виправиться. Усе нормально буде. Найдемо чоловіка, тоді напишеш заяву». Отак я йому розказав.

Він перед цим каже, що мені положений отпуск. Пожалуста, кажу. Тільки ж як буде порив, будеш виходити. Він согласився. Харашо. Написав заяву. І з понеділка — в отпуску. Я йому вже й отпускні заплатив. Це не його робота. Він не своєю головою таке зробив.

Керівник комунгоспу повідомив, що селищний голова викликав його до себе на розмову. Під час бесіди був присутній заступник селищного голови і начальник відділення поліції.

 

Голова селищної ради проводить службове розслідування

Новосанжарський селищний голова Геннадій Супрун повідомив, що в п’ятницю, коли стався інцидент, він перебував у Полтаві. На понеділок у цій справі відбудеться службове розслідування.

Увечері 1 лютого Геннадій Супрун перетелефонував. І сказав:

— Сьогодні я був у КП «Джерело», аби з’ясувати всі обставини. Коли поспілкувався з рядовими працівниками, то виявилося, що все не так однозначно. Дійсно, поліція виїжджала. Але Михайло Брюков заяви не писав. Ольшницький, у свою чергу, розповів правоохоронцям, що відбулося. Вибачився за те, що емоційно відреагував на відмову екскаваторника вирівнювати плити перекриття.

Щодо звільнення Михайла Брюкова, він сам збирався залишати комунгосп. Керівник «Джерела» вмовив його спершу піти у відпустку, подумати, а потім вирішувати, чи варто залишати комунгосп. До речі, я перевірив особову справу цього екскаваторника. І виявилося, що він не має документів про відповідну освіту. Не розумію, як його приймали на роботу? Тим більше, що самі працівники комунгоспу говорять: працюючи на екскаваторі, Брюков плутав важелі управління.

Що стосується попереднього керівника КП «Джерело» Сергія Борта, якого після інциденту бачили біля території підприємства. Я думаю, що він, як ображена сторона, розпалює ситуацію.

Чому я сказав йому звільнятися. Коли я прийшов працювати в селищну раду, Борт подав мені звіт про роботу комунгоспу. На той момент заборгованість підприємства становила 1 200 000 гривень. За саме пальне «Джерело» було винне близько 160 000. Як це вантажні «газони» могли заправлятися 95-им бензином? У відомості, що водії мають заповняти на заправці, спершу стоять їх підписи, потім — немає. Тому ми ще будемо з’ясовувати, хто насправді заправлявся тим бензином.  Це не кажучи про 105 000 боргу за електроенергію. От із цієї причини я йому й сказав, що будемо прощатися. Адже в їхньому звіті за минулий рік вказувалося 86 000 гривень із плюсом, а зараз з’ясувалось, що 203 000 з мінусом. Значить, не на місці керівник. Хоча я запропонував Борту залишитися на посаді старшого майстра. Зараз хоч лагодиться техніка, зник бардак на території.

Наступного дня Геннадій Супрун повідомив, що зранку мав зустрітися з Михайлом Брюковим, аби вислухати його версію подій. Та Брюков не з’явився і не відповідав на дзвінки. Згодом все ж узяв слухавку і сказав, що перебуває за межами району.

Під час зустрічі Брюков мав надати документи, що підтвержують його кваліфікацію екскаваторника.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 лютого 2021, 12:07 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації