Вхід | Реєстрація

У Білицькій громаді можуть з’явитися дві поліцейські станції, у Новосанжарській — чотири

У Білицькій громаді можуть з’явитися дві поліцейські станції, у Новосанжарській — чотири

25 січня в Головному управлінні поліції Полтавщини відбулася робоча зустріч за участю обласного очільника правоохоронців Івана Вигівського, його заступника Максима Ахрамєєва та керівників шести територіальних громад (Білицької, Новосанжарської, Коломацької, Новоселівської, Терешківської, Щербанівської), інформує пресслужба ГУ НП.

Під час зібрання працівники Нацполіції та представники ОТГ обговорили готовність створення на території населених пунктів поліцейських станцій у рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади».

Дільничні офіцери поліції вже приступили до роботи в трьох громадах області. Зокрема, із грудня вони почали працювати на території Великобудищанської та Петрово‑Роменської ОТГ Гадяцького району, а також у Ромоданівській громаді на Миргородщині.

Як пояснив Іван Вигівський, новий формат роботи поліцейського офіцера громади передбачає його постійну присутність на території обслуговування за принципом: «Я тут живу, я тут працюю». Це забезпечує більш тісний контакт з населенням та керівництвом органів місцевого самоврядування і передбачає підзвітність не тільки Головному управлінню Національної поліції, але й закріпленій громаді.

Очільник Головного управління поліції області та голови шести територіальних громад підписали меморандуми про співпрацю й партнерство, які стануть у подальшому основою взаємодії під час впровадження на практиці проєкту «community policing» (громадська поліція).

Як розповів редакції заступник білицького селищного голови Ігор Федь, у рамках проекту на території громади планується відкриття двох поліцейських станцій. Одна з них працюватиме в Біликах, інша — у Бутенках.

— Для цього є спеціально обладнані приміщення. Селищна рада закупить оргтехніку, приймемо програму, за якою виділятимуться кошти на придбання паливно-мастильних матеріалів для авто, при необхідності надамо дільничним службові квартири. Та спершу бажаючі мають написати заяви. Пройти необхідне навчання, — сказав Федь.

Новосанжарський селищний голова Геннадій Супрун так прокоментував проєкт:

— У першу чергу станція діятиме в Малій Перещепині. Щодо решти населених пунктів, то будемо узгоджувати з районним керівництвом поліції. Адже спочатку умови виставлялися такі, що ми могли претендувати тільки на одного дільничного. Тепер норматив змінився: на 6 тисяч сільського населення — один офіцер громади. Тому на нашу громаду передбачено вже 4 офіцери. Вони проходитимуть підготовку і приступлять до роботи не раніше липня. Із нашого боку має бути забезпечення приміщенням, оргтехнікою, заправка авто. Ніби обіцяють допомогти з автомобілями.

Я вважаю, що нам пощастило потрапити в цей проект. Криміногенна ситуація в громаді нестабільна. Тому не зайвим було б створити поліцейські станції у віддалених населених пунктах. Зокрема, у Малій Перещепині, Старих Санжарах, Великому Кобелячку й Руденківці. Та все це ми будемо уточнювати з правоохоронцями. Як і розміщення самих станцій та кількість офіцерів громади.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 лютого 2021, 19:36 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації