Вхід | Реєстрація

Жителя Полтавського району поховали заживо

Жителя Полтавського району поховали заживо

— Поліцейський зупинив для перевірки документів. А тоді питає, чи харашо стою. Каже: "Обрадую зараз. Мертвий ти". І зачитав, що в листопаді ­2019-го перша городська лікарня в Полтаві видала свідоцтво про смерть, шо в мене була пневмонія. В общєм, покойнік я, — 37-річний Костянтин Джеджеря із села Малий Тростянець Полтавського району розповідає, як торік у лютому дізнався про свою смерть.

Тоді й з'ясувалося, що в могилі його молодший брат — 32-річний Олександр Сокіл. Він захворів на пневмонію, потрапив у лікарню й назвався там іменем родича, – пише Gazeta.ua.

— Із братом довго не спілкувався. Не знав, де він. Його найшли десь хворим. На "скорій" відвезли в больницю. Він назвав мої дані. А на ранок у реанімації вмер, — продовжує Костянтин. — Родичам нічого не повідомляли. Поховали за государственний рахунок на кладбищі в Розсошенцях. На могильній плиті — мої ініціали й номер, за яким найшов могилу. Коли все відкрилося, нам дали на впізнання фотографії брата.

Перше, шо зробив — прибрав плиту зі своїми даними й зробив правильний напис на хресті.

Олександр Сокіл був у розшуку від листопада 2015-го за крадіжку. Йому загрожувало до п'яти років в'язниці. Тому в лікарні видав себе за брата. Документів не мав. В амбулаторній карті зробили запис із його слів.

Після смерті відомості про нього внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань на підставі інформації в картці, пояснюють у поліції. Додаткових слідчих дій для встановлення особи не проводили. Смерть не була кримінальна, померлий не перебував у розшуку, тож справу закрили.

— Поліція мала б розшукати родичів, — каже Дар'я Маліннікова, адвокатка Костянтина. — Справжній померлий перебував у розшуку. В справі значилися контакти брата й сестри. Якби зробили все за правилами, такого не сталося б. Мій клієнт довго не міг отримати інформації, як це трапилося. Не розумів, що йому робити. Думав, треба виправити інформацію в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. Але в Держ­реєстрі актів цивільного стану він досі мертвий. Хоча весь цей час працює, за нього сплачує податки роботодавець. Та якби схотів одружитися чи щось зробити зі своїм майном — не зміг би.

Зараз Костянтину Джеджері потрібно через суд довести, що він живий.

— Готуємо позов на скасування свідоцтва про смерть. Будемо просити вилучити відомості з Держреєстру актових записів. Сподіваємося, відновимо права Костянтина, — додає Дар'я Маліннікова.

За справу Костянтина Джеджері та його брата взялася прокуратура.

— Рішення слідчого про закриття кримінального провадження визнане незаконним, — говорить Олександр Рябовол з обласної прокуратури. — У поліції мають провести перевірку й покарати винних.


Автор: Анна БОВА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 лютого 2021, 19:56 | Полтава | Цікаве


1. Ltava / 8 лютого 2021, 20:09
Не буде дурнем то житиме довго !))
2. orakul / 9 лютого 2021, 09:47
Афуєть! Де тут Славко з Селеною? А СБУ і активісти ловлять шпигунів у тирнеті. Піймають якусь бабцю, де вона на шкільному фото з піонерським значком і до суду її - агент Кремля. Та тут же всіх треба якщо не посадити то вдрючити, починаючи з лікарів і кінчаючи працівниками ЗАГСу пашпортного столу і поліцаями. Ось де рука Мацкви. Ще й в газеті написали. Щоб всі знали? А якщо хтось Путіну покаже як можна внедряти і ховати свою агентуру? А ще дивно те, що в 2019-му році ще ж не було потреби конати план по ковіду. Навіщо його було таке чудити?
3. Selena2017 / 9 лютого 2021, 10:52
2.orakul
«Де тут Славко з Селеною»


Славко чи не даремно вигукав джина з пляшки? Пожалів, мабуть, що дуже вже він у ній засмердівся. А тепер нехай цей бруд скрізь розповсюджується....
4. Selena2017 / 9 лютого 2021, 10:57
1.Ltava
«Не буде дурнем то житиме довго !))»


Людська підлість ,як відомо, меж не має. І травмує всіх : дурних і розумних, сторонніх і єдинокровних - не перебирає. Житиме,звичайно, але з болючою пам"яттю.
5. Ltava / 9 лютого 2021, 14:05
4.Selena2017
«Житиме,звичайно, але з болючою пам"яттю.»


Існує пові?р’я - що помилкові слухи про смерть людини продовжують йому життя)))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації