Вхід | Реєстрація

Прокуратура з’ясувала обставини аварії гелікоптера на Полтавщині

Як раніше повідомляли ЗМІ, аварія вертольота АК1-3 сталася 4 липня 2009 року, неподалік автодороги між селами Кунцево та Балівка Новосанжарського району. Тоді вертоліт було повністю зруйновано та пошкоджено вогнем, а на місці трагедії виявлені обгорілі трупи пілота, 1970 р.н., та пасажирки, 1988 р.н., пише Новини Полтавщини.
За даним фактом за ч. 3. ст. 281 КК України (порушення правил повітряних польотів) Полтавська транспортна прокуратура порушила кримінальну справу. Під час розслідування з'ясовано, що керував вертольотом приватний підприємець Андрій М., який пройшов лише теоретичне навчання в Кременчуцькому льотному коледжі за програмою підготовки приватних пілотів на вертольоті АК1-3. Льотної підготовки в коледжі він не проходив, свідоцтво приватного пілота не отримував. Відповідно до авіаційної судово-технічної та льотної експертиз, а також висновку Державної авіаційної адміністрації України, катастрофа вертольота АК1-3 сталася внаслідок зіткнення із землею та пожежі, яка виникла в момент зіткнення при витіканні палива зі зруйнованого паливного бака.
Причиною зіткнення повітряного судна із землею став збіг наступних обставин: непідготовленість Андрія М. до виконання польотів на зазначеному вертольоті, виконання ним маневрів та еволюцій на гранично малій висоті за наявності наземних перешкод в напрямку польоту. Під час польоту пілот допустив перезатяжеління несучого гвинта, що призвело до втрати обертів несучого гвинта, яке сталося внаслідок різкої еволюції вертольота при наближенні до лісосмуги: виконання гірки з падінням поступової швидкості. Тобто причиною катастрофи став людський фактор.
Як сьогодні повідомила Новинам Полтавщини старший помічник прокурора області з питань нагляду за дотриманням і застосуванням законів на транспорті Валентина Кармазина, після досудового слідства Полтавська транспортна прокуратура направила до суду кримінальну справу з поданням про її закриття на підставі п. 8 ст. 6 КПК України у зв'язку зі смертю обвинуваченого. У лютому поточного року постановою Новосанжарського районного суду кримінальна справа закрита. Рішення набуло законної чинності.

Автор: www.mobus.com


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Нові Cанжари |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації