Вхід | Реєстрація

Цього року доріг відремонтують утричі менше, ніж минулого

Цього року доріг відремонтують утричі менше, ніж минулого

Такий невтішний прогноз озвучив директор державного підприємства «Агентство місцевих доріг у Полтавській області» Олексій Басан.

Днями відбулася бюджетна комісія Полтавської обласної ради. На ній виступив очільник Агентства місцевих доріг, який повідомив, що в 2021-му підприємство профінансоване з держбюджету на суму 1 мільярд 80 мільйонів гривень. У порівнянні з попереднім роком, Агентство отримало на 300 мільйонів менше коштів.

У зв’язку з фінансовою ситуацією, що склалася, Агентство місцевих доріг планує провести ремонт близько 80 кілометрів доріг. У 2020-му було відремонтовано 127 кілометрів.

— Цьогоріч замість 3 мостів будемо робити 2. Плануємо відремонтувати приблизно 80 кілометрів доріг області та закінчити роботи, які  почали в 2020 році, — поінформував Олексій Басан.

У 2020-му Агентство місцевих доріг Полтавської області провело капітальний та середній ремонт 127 кілометрів доріг. Тоді державна субвенція становила 1 мільярд 311 гривень, також залучили 95 мільйонів гривень для закінчення об’єкту Київ — Харків — Довжанський у межах міста. Із місцевих бюджетів громад і сільських рад надійшло 28 мільйонів гривень. Обласна рада виділила 450 тисяч гривень для системи безпеки руху: на облаштування 10 пішоходів та лежачих поліцейських.

Зі слів Олексія Басана, протягом 2020 року на поточний дрібний ремонт припало 200 об’єктів, на капітальний та поточний — 22 об’єкти, зокрема 3 мости, майданчики для зважування та ряд інших об’єктів.
Дорогу Лубни — Чорнухи протяжністю 35 кілометрів відремонтували частково за кошти дорожнього фонду, а частково — за кредит у 515 мільйонів гривень від держбанку. Об’єкт виконаний на 40 відсотків, і влітку 2021-го його мають завершити.

Також очільник Агентства місцевих доріг повідомив, що з дорожнього фонду вдалося зекономити близько 10 відсотків, або майже 100 мільйонів гривень. За ці кошти були погашені відсотки за кредитом і відремонтовані додатково 15 кілометрів автошляхів.

Крім того, Олексій Басан озвучив вартість ремонту доріг: капремонт становить від 15 до 18 мільйонів за кілометр, поточний середній — 5-8 мільйонів, поточний дрібний — 500 гривень за квадратний метр.

 

«Ростдорстрой» знову готовий ремонтувати дорогу на Нехворощу

Нагадаємо, що 14 грудня Агентство місцевих доріг оголосило про продовження ремонту дороги від Нових Санжар до Нехворощі. Тендер «Автомобільна дорога загального користування місцевого значення О1716225 Нові Санжари — Нехвороща на ділянці км 3+900-км 42+394» оцінили в 108 163 540 гривень. Підрядника мали визначити 19 січня.

Та згодом замовник змінив строк проведення тендерної процедури. Аукціон перенесли на 25 лютого. Станом на 9 лютого документи для участі подали три дорожні компанії: одеське товариство «М-Буд Груп», столичне ТОВ «Данко» і одеське ТОВ «Ростдорстрой».

До речі, переможцем минулорічного аукціону з ремонту автодороги на Нехворощу стало саме товариство «Ростдорстрой». Дорожники провели роботи за 38 140 000 гривень.

Цьогорічний переможець виконуватиме поточний середній ремонт. Згідно з тендерною документацією, підрядник спланує 17 кілометрів узбіччя автогрейдером, проведе дорожні роботи на площі 61 461 квадратний метр, укріпить узбіччя, влаштує примикання і нанесе дорожню розмітку.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 лютого 2021, 10:16 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації