Вхід | Реєстрація

У Біликах запрацює цукровий завод?

У Біликах запрацює цукровий завод?

8 лютого 2021 року в селищі Козельщина відбулася зустріч Білицького селищного голови Миколи Скрильника та директора ТОВ Агрофірми «Добробут» Літвіновим Ігорем Олександровичем, на якій обговорювалося наболіле питання для мешканців громади – продовження господарської діяльності ТОВ «Цукорагропром» ВП «Кобеляцький цукровий завод».

Як пишуть на сторінці «Слово Білицької громади», Микола Скрильник наголосив про високу зацікавленість громади в роботі бюджетоутворюючого підприємства, в якому працевлаштовано близько 500-800 мешканців громади, в залежності від сезону.

При цьому, громада не стоїть осторонь проблем бізнесу та готова до діалогу щодо надання допомоги у вигляді тимчасового зменшення податкового навантаження, перегляду орендних відносин, сприянні у вирощуванні цукрового буряку місцевими сільськогосподарськими підприємствами та фермерськими господарствами. Вказані пільгові заходи у фінансовому плані не зашкодять громаді в цілому, адже Білицька селищна рада є отримувачем 60% податку з доходів кожної працевлаштованої особи, та за умови роботи цукрового заводу надходження до місцевого бюджету у вигляді ПДФО вагомо перевищать орендну плату та всі інші податки.

За результатами зустрічі були досягнуті попередні домовленості щодо співпраці органу місцевого самоврядування та товариства «Цукорагропром». Директор Літвінов І.О. зауважив, що наразі товариством розробляються розрахунки потреби в сировині на 2021 рік для запуску потужностей, вигідні пропозиції сільськогосподарським підприємствам задля заохочення їх до вирощування цукрового буряку, прозорі та зрозумілі правила прийому сировини для суб’єктів господарювання. Після підготовки вказаних документів, вони будуть надані для відому та розгляду до Білицької селищної ради.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 лютого 2021, 09:28 | Кобеляки | Суспільство
1. Fuks / 12 лютого 2021, 10:54
Тому заводу вже кранти.він вирізаний на 40 процентів..А Літвінов той нічогісінько не вирішує.Да людей потихеньку розганя.І все.так що там без перспектив.
2. Випадковий / 13 лютого 2021, 11:59
Як можна вирішувати це питання в лютому, коли немає жодного гектара, підготовленого під сівбу цукрвого буряка? Та й стан ц/заводу сумнівний. Це розмова ні про що.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації