Вхід | Реєстрація

Конфлікт у Молодіжному

Конфлікт у Молодіжному

У всякому випадку, про це редакцію повідомив директор навчального закладу. Він розповів передісторію інциденту та про його продовження.

4 лютого ми розмістили відео, яке поширювалося в кількох спільнотах у Фейсбуці. Нагадаємо, що автор посту повідомляв про фізичний конфлікт, який виник нібито на території школи в селі Молодіжне Могилівської громади. У тексті до відео йдеться про те, що дорослий чоловік, який займає посаду в органах державної служби, побив іншого чоловіка, родича однієї із школярок, між якими напередодні виникло непорозуміння.  Ми уважно передивилися відео. Дійсно, воно не надто інформативне. Так, спочатку нам здалося, що чоловік вдарив дівчину. Після більш уважного перегляду стало зрозуміло, що удар був завданий чоловікові. Що передувало інциденту і чим він закінчився, із відео не зрозуміло. Редакція одразу зв’язалася з офіційними особами, які могли б «пролити світло» на інцидент.

У поліції Царичанки нас проінформували, що ніяких повідомлень чи звернень щодо можливого правопорушення на території навчального закладу в Молодіжному до них не надходило.

У Кобеляцькому районному управлінні держпродспоживслужби (а саме в цій структурі, згідно із твердженням автора посту, працює чоловік, який став учасником бійки) відповіли, що працівника із вказаним у соцмережі прізвищем у них у штаті ніколи не було й немає. Заступник китайгородського сільського голови Тетяна Смирнова в ході телефонної розмови сказала, що їй нічого не відомо про скандальний інцидент. Але пообіцяла оперативно прояснити ситуацію.

Дійсно, через кілька хвилин до нас зателефонував директор школи Юрій Ткачов. Він розповів як про сам інцидент, так і про передісторію та продовження конфлікту. Інцидент дійсно мав місце 1 лютого. Але він уже завершився примиренням сторін.

Юрій Васильович розповів:

— Я не буду коментувати і розставляти акценти щодо самого повідомлення в соцмережі. Будемо говорити суто по факту. Так, 1 лютого поряд, наголошую — поряд, а не в самому навчальному закладі, виник інцидент, котрий можна називати конфліктом. Перед цим виникла конфліктна ситуація між ученицями старших класів. Одна з дівчаток дійсно перебуває під опікою. У конфлікт між ученицями вирішив втрутитися повнолітній родич. Він, до речі, не є опікуном. Зі слів дівчат, молодик дозволяв собі нецензурно висловлюватися на адресу однієї з учасниць конфлікту та її батьків. Приїхав батько. Не знаю, з якої причини він не стримав емоцій, але штовхнув хлопця і той упав. Це дійсно було. Наступного дня ми терміново запросили до навчального закладу батьків та опікуна обох учениць. Були й самі школярки. У ході розмови сторони знайшли порозуміння, по-простому — помирилися і вважають конфлікт завершеним. Оце — факти. Усе інше коментувати не вважаю за потрібне.

На Вайбер автора статті надійшло кілька повідомлень від людей, які називають себе жителями Молодіжного та представниками педагогічного колективу місцевої школи. Усі вони говорять, що інцидент вичерпано, сторони примирилися.

У принципі, у житті кожної людини бувають випадки, коли її провокують. У тому числі — і на застосування фізичної сили. Але якщо людина займає посаду в органах влади, то просто зобов’язана стриматися. Звичайно, говорити легше, аніж зробити.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 лютого 2021, 14:50 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації