Вхід | Реєстрація

У Ляшківці створили групу «Чужий у громаді»

У Ляшківці створили групу «Чужий у громаді»

У цій групі, зареєстрованій у Вайбері, місцеві жителі будуть обмінюватися інформацією про підозрілих осіб, яких помітять на території будь-якого населеного пункту громади. Ініціатором такого нововведення став місцевий офіцер поліції Олександр Комісар.

А перед цим, точніше, 6 лютого 2021 року, в селі сталася подія, яка набула широкого розголосу і стала приводом для чуток.

У цей день у своєму подвір’ї був знайдений мертвим один із жителів Ляшківки, пенсіонер. Перед тим до чоловіка, який проживав разом з дружиною, теж пенсіонеркою, приходили кілька незнайомих їм людей, ромської національності. Роми, як відомо, часто їздять по селах, скуповуючи вторсировину та різну аграрну продукцію. Купляють майже все — від металобрухту до курячих яєць. Особливо популярністю у таких підприємців користуються пух і перо домашньої птиці.

Те, що до покійного дідуся перед його смертю приходили роми, одразу призвело до появи інформації про те, що ці перекупники його вбили. А перед тим обікрали.

Але офіційні особи спростовують інформацію про насильницьку смерть.

Говорить Євген Манзюк, який зараз керує місцевим підрозділом поліції:

— Нам надійшла інформація про насильницьку смерть. На місце одразу виїхали співробітники поліції. Так, вони їхали «на вбивство». Але його, вбивства, там не було. Так, були роми, був конфлікт, дідусь, потрібно віддати йому належне, випровадив із дому непроханих гостей. А потім йому стало зле. Бабуся, яка лише згодом вийшла з будівлі, побачила тіло чоловіка. Коли поліцейські оглянули померлого, то не знайшли ознак насильницької смерті. Не виявив їх після першого огляду і експерт. Він і висловив припущення, що причиною смерті могли стати проблеми зі здоров’ям. Стрес, хвилювання, серце не витримало. Згодом був проведений розтин. Результати чітко зафіксував смерть через загострення серцево‑судинної системи. А те, що люди нарешті хочуть спільно боротися із злочинністю за допомогою сучасних систем комунікації — це просто чудово. Аби ж лише ця група працювала, аби люди не були байдужими, а дійсно писали повідомлення, слали фото.

Поліцейський офіцер громади Олександр Комісар лише підтвердив слова Манзюка.

Він повідомив:

— Я там теж був. Так, у дідуся і раніше були проблеми зі здоров’ям. Вік, самі розумієте. Щодо ромів. Так, їздять, так, скупляють. Прямо заборонити їм їздити по селах ми не можемо, це незаконно. Але я майже всіх постійних покупців знаю, і вони мене знають. З усіма проведені профілактичні бесіди.

Олександр Комісар ще й через пресу звернувся до земляків.

Офіцер сказав:

— Люди добрі, у всьому світі давно доведено, що побороти злочинність можливо лише спільними зусиллями поліції і громадян. От ми створили групу. У мене до вас єдине і прохання, і звернення одночасно. Не мовчіть, пишіть, шліть фото негайно. Я все побачу, Інтернет зараз скрізь якісний. Я виїду миттєво, як тільки повідомите про підозрілих «чужих» осіб. Але ж ні я, ні інші співробітники поліції не всевидячі, ми не можемо все знати і все бачити. А от сотні жителів громади бачать і знають майже все. Так що не мовчіть, не будьте байдужими, і тоді спатимете спокійно.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 лютого 2021, 15:52 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації