Вхід | Реєстрація

Порятунок річки: тепер чекаємо до квітня

Порятунок річки: тепер чекаємо до квітня

Посадовці, які приїхали на зустріч із керівниками та жителями кількох громад, озвучили нову дату, до якої вони мають вияснити, хто ж і на якій підставі позагачував дамбами царичанські річки.

Ще восени минулого року активні громадяни вимагали від обласної влади рішучих дій по демонтажу декількох дамб, які загачують річку і побудовані незаконно. Але на сьогоднішній день якихось активних дій з боку чиновників не зафіксовано. Під час однієї із зустрічей посадовців з громадою була названа дата 15 січня. Нібито, до цього дня «обласники» розберуться, хто ж і що набудували на Орілі та її притоках. Скептики одразу поставили під сумнів реальність обіцянок. Адже в період карантину і багатоденних Різдвяних свят більшість установ просто не працюватимуть. Зрештою, так і сталося. Ніякої конкретної і нової інформації громадяни з уст посадовців не отримали. Ні 15 січня, ні, зрештою, і 6 лютого, коли відбулася чергова зустріч громади із чиновниками.

З боку владних інституцій були присутні заступник голови облдержадміністрації Максим Беспальчук, начальник державної екологічної інспекції в Дніпропетровській області Дмитро Шибко, директор департаменту екології та природних ресурсів ОДА Ірина Понікарова, заступник начальника Регіонального офісу водних ресурсів Ігор Потапенко, голова громадської екологічної ради при ОДА Микола Терещук. З боку громадськості були представники усіх громад, ініціативна група молоді, активісти, небайдужі громадяни та делегація з Петриківського району, яка заявила, що підтримує позицію царичанців у боротьбі за річку та вимагає від влади звернути увагу на проблеми своєї річки — Чаплинки.

Розмова була довгою, але її результат — не надто конкретним. Люди знову почули обіцянки. Головні тези озвучені чиновниками. Вони ж одночасно є і обіцянками.

— Оріль у нового голови облдержадміністрації Валентина Резніченка — на контролі.

— До 30 березня вияснять, скільки ж на річці та її притоках дамб, і розберуться із їх законністю;

— Проект розчищення Орілі, який так і не був втілений у життя, подорожчав на 112 мільйонів гривень;

Потрібно, аби проектом розчищення річки займалися і в Полтавській та Харківській областях, по їх території вона теж протікає.

Зрештою — це і все.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 лютого 2021, 16:50 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації