Вхід | Реєстрація

Кинутий недопалок коштує 1300 грн

Кременчуцькі правоохоронці обіцяють активно боротися з порушниками закону про реалізацію та вживання алкоголю, слабоалкогольних напоїв і паління. Закон набрав чинності на початку березня. Згідно з ним, за 3 місяці Кременчук має ухвалити місцеві Правила.
Міське управління торгівлі та підприємництва готується внести до плану підготовки регуляторних актів Правила продажу та споживання на території міста пива, слабоалкогольних напоїв і тютюнових виробів. Своє «добро» на розробку цього документа мають надати депутати міськради на найближчій сесії.
— Упродовж 3-х місяців місто повинно розробити свої нормативно-правові акти на проведення заходів і продаж алкоголю під час їх проведення, на допустиму відстань об’єктів з продажу тютюну та алкоголю від навчальних закладів тощо. Вже зараз ми розпочали підготовку до розробки регуляторного акта і запрошуємо громадян – мешканців міста, вносити свої пропозиції, – зазначає начальник міського управління розвитку підприєм­ництва, торгівлі, побуту та регуляторної політики Людмила Жорняк.
Нагадаємо, що віднедавна в Україні заборонено вживання пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв у закладах охорони здоров’я, у навчальних та виховних закладах, у громадському транспорті, на зупинках, у закладах культури, у закритих спортивних спорудах (окрім пива у пластиковій тарі), у ліфтах, таксофонах, на дитячих і спортивних майданчиках, на спортивних майданчиках, у приміщеннях органів влади. Аналогічна заборона введена і на паління. Штрафи за порушення чималі, згідно зі змінами до Адмінкодексу, право стягувати їх отримали міліціянти.
До речі, відтепер продавець пива та алкогольних напоїв якщо сумнівається у повнолітті покупця, має право вимагати у нього паспорт.
В Україні вже два тижні діють нові, підвищені у 20 разів, штрафи за засмічення вулиць. Кинутий під ноги недопалок або обгортка від цукерки коштуватиме не 17 грн, як раніше, а від 340 до 1360 грн.
Нові штрафи вже активно застосовують у Кіровограді. У місті заборонено смітити, палити, пити пиво, лузати насіння у громадських місцях. На порушників полюють спецінспектори, котрі у день складають близько 100 протоколів. Протокол про порушення передають на розгляд адмінкомісії, де й визначають ступінь провини у грошових знаках. Рішення комісії можна оскаржити. У міськадміністрації впевнені, що виховання штрафами має подіяти. Городяни новацію здебільшого підтримують.

Автор: За матеріалами ТСН, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 березня 2010, 14:48 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації