Вхід | Реєстрація

Чи буде перехрестя Н–31 та дороги між Кобеляками і Світлогірським «Смертним»?

Чи буде перехрестя Н–31 та дороги між Кобеляками і Світлогірським «Смертним»?

У Кобеляках перехрестя вулиць Михайлівської та Касьяна має неофіційну назву «Смертне». Люди прозвали так це місце через велику кількість автопригод із трагічними  наслідками. Після відведення транспортного потоку від міста можна сподіватися на зменшення аварійності в Кобеляках. Але натомість у громаді може з’явитися нове «смертне» перехрестя. Мова — про перетин Н-31 та дороги між Кобеляками і Світлогірським.

Саме цей нюанс у майбутньому облаштуванні транспортної інфраструктури кобеляцької громади викликав найбільш «гарячу» дискусію під час зустрічі міського голови Олександра Копельця, заступника керівника Служби автомобільних доріг у Полтавській області із громадськістю. Розмова відбулася 11 лютого. Про її перебіг редакції розповів Юрій Срібний, керівник громадської організації «Свідома ініціативна Кобеляччина». Він зараз виявляє неабияку активність під час обговорення проблем, які виникли і ще виникнуть у Кобеляцькій громаді після того, як буде повністю закінчене будівництво автодороги Н-31.

За словами Юрія Федосійовича, він та депутат міської громади Таміла Шевченко виступили за те, щоб у місці перетину згаданих доріг був споруджений шляхопровід. Лише ця споруда, на думку Срібного, дасть змогу повністю ліквідувати небезпеку виникнення аварій. Адже зараз транспортні засоби, які рухаються із Кобеляк у Світлогірське і у зворотньому напрямку, мають здійснити кілька маневрів на майбутній швидкісній дорозі. Юрій Федосійович зазначив:

— Те, як переїжджають Н-31 зараз — це страшенно незручно і небезпечно. А уявіть, як влітку та восени обидві смуги руху на швидкісній дорозі будуть переїжджати «КАМАзи» із зерном? Ми можемо отримати справжнє «перехрестя смерті». А зроблять шляхопровід — і транспортні потоки не будуть перетинатися. Нехай би транзитний транспорт мчав по Н-31,  а на Світлогірське машини переїжджали б над ним.

За словами Срібного, невирішеним залишається і питання будівництва переїзду через Н-31 у Красному. Його, нібито, почнуть будувати лише в березні. Коли закінчать — не знає ніхто. Між тим, уже в кінці березня — на початку квітня розпочнуться польові роботи. І сільськогосподарська техніка просто буде змушена рухатися по Н-31.

Як розповів Юрій Федосійович, для того, щоб люди із Бродщини змогли перейти в бік Миколаївки через нову дорогу, шляховики пропонують або зробити надземний перехід, або встановити світлофор із ручним керуванням та облаштувати наземний перехід. Знімати бетонні блоки, поставлені на «старій» дорозі на в’їзді в Бродщину, ніхто не збирається.

Невирішеним залишається і питання щодо ремонту мосту через річку Кобелячок, який має неофіційну назву «Ведмедівський». Нібито Володимир Шарай запропонував, аби місто виготовило проектно-кошторисну документацію на нову мостову споруду. Але міський голова Олександр Копелець продовжує лобіювати запропоновану ним же ідею дамби із трубами для пропуску річкової води.

А що головне — під час зустрічі не були озвучені якісь конкретні терміни виконання тих чи інших робіт та суми коштів, виділених для цього з бюджету.

Срібний резюмував:

— Якщо чесно, то в мене виникло враження, що зібрання провели «для галочки». Потрібно провести громадські слухання? Нате вам — вони були.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 лютого 2021, 18:41 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації