Вхід | Реєстрація

Українські раби турецького султана

Українські раби турецького султана

Усе йде до того, що «Велике будівництво» під патронатом Володимира Зеленського увійде в історію України, як наймасштабніше «крадівництво» при створенні нових об’єктів інфраструктури. У всякому разі, скандальні ситуації з кримінальним душком, що постійно виникають навколо нього, спонукають робити саме такі припущення.

Пройшло всього два місяці після запуску руху по автодорозі Н-31, і остання вже почала руйнуватись, хоча будівельна компанія «Онур» гарантувала якість робіт на 15‑річний термін. Турецьку компанію «ПРЕДСТАВНИЦТВО ОНУР ТААХХУТ ТАШИМАДЖИЛИК ІНШААТ ТІДЖАРЕТ ВЕ САНАЇ АНОНІМ ШИРКЕТІ» пов’язують з оточенням президента Туреччини Реджепа Ердогана. На теренах України ця компанія «прославилась» кримінальними справами щодо масштабних крадіжок глини та піску для будівництва доріг (вартість яких закладена в кошторис робіт).

Нещодавно до цих «подвигів» «Онуру» додалась невиплата заробітної плати працівникам. 4 лютого обурені робітники, які в мороз та спеку охороняли техніку та будівельні матеріали на «бетонці», почали страйк поблизу офісних приміщень підприємства в селі Бутенки, вимагаючи виплати заробітної плати. Пікантності цій ситуації додавав факт того, що всі охоронці не були офіційно працевлаштовані, тобто працювали «по чорному». Нагадую, це все йдеться про компанію, яку ставив у приклад президент України Зеленський, перебуваючи з візитом на Полтавщині під час «новосанжарських ковідних подій» навесні 2020 року.

Керівництво «Онуру» для схеми з охоронцями задіяло «фірмочку-прокладку», яка працевлаштовувала місцевих жителів і потім «кидала їх на гроші». Досить популярна схема 90‑х знайшла гідних послідовників з Туреччини. Лише масовий страйк працівників з короткочасним перекриттям дороги Н-31 (Дніпро — Решетилівка) змусив керівництво «Онуру» сісти за стіл переговорів та пообіцяти видати гроші до 12 лютого.

У цей день, не дивлячись на мороз та снігопад, працівники прибули до підприємства в Бутенках та заблокували в’їзди. І сталось диво — їм почали видавати зароблені гроші. Деякі робітники навіть доотримали гроші, зароблені в 2019 році.

Приємно бачити, як люди добиваються свого. Хоча, голосуючи на виборах за «гарних та багатих», українці самі допускають виникнення схожих ситуацій. Слова «Борітеся — поборете!» написані майже 200 років тому, але актуальні і в наш час.


Автор: Павло Гунжель


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 лютого 2021, 17:43 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації