Вхід | Реєстрація

У Біликах може запрацювати швейний цех

У Біликах може запрацювати швейний цех

10 лютого в Білицькому будинку культури відбулася зустріч представників товариства «Фабрика «Український текстиль» із жителями громади.

Першим перед присутніми виступив селищний голова Микола Скрильник. Він поінформував їх про те, що на території селища є приміщення, яке підходить для відкриття швейного цеху. Попередньо досягнута домовленість із власником будівлі щодо її оренди.

Директор Кобеляцької філії обласного центру зайнятості Наталія Хейлик розповіла про підбір швей на виробництво. Місцеві жительки можуть пройти навчання за професією «швачка» на базі Полтавського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Представники товариства «Фабрика «Український текстиль» провели презентацію свого підприємства, зупинившись на умовах праці, заробітній платі й соціальних гарантіях.

У ході зустрічі частина жінок виявили бажання здобути професію, аби працевлаштуватися в майбутнє підприємство швеями, термообробниками, закрійниками і настелювачами. Дехто з присутніх повідомив, що вже має відповідну освіту.

Через кілька днів кореспонденти «ЕХО» зателефонували до заступника селищного голови Ігоря Федя, аби з’ясувати деякі подробиці стосовно можливого відкриття швейного цеху.

Ігор Федь підтвердив, що селищна рада працює над залученням інвесторів у громаду. Для того, аби в Біликах з’явилася можливість відкрити підприємство, були попередньо обстежені будівлі колишніх заводів, що діяли в населеному пункті.

— Ми підібрали необхідне для швейного цеху приміщення. Його площа — більше 100 квадратів. Воно може вмістити до 40 працівників. Власник будівлі погодився здати її в оренду за вигідною ціною. Тепер справа за кадрами. Адже, за інформацією Центру зайнятості, у них на обліку перебувають 72 біличанки. Представники товариства «Фабрика «Український текстиль» зацікавлені в тому, аби швейний цех у Біликах запрацював. Ми, зі свого боку, теж сприятимемо відкриттю підприємства, — сказав Ігор Федь.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 лютого 2021, 19:46 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації