Вхід | Реєстрація

Миргородська калюжа чистоті не завадить

Миргородська калюжа чистоті не завадить
Мирне місто на цілющій воді. Так можна назвати одне з найчудовіших і наймальовничіших міст Полтавщини - Миргород. Бо відоме воно саме завдяки курорту і «королеві вод», яка своїми характеристиками близька до лікувальних джерел альпійських Аахена, Баден-Бадена і Содена.
Володіючи таким скарбом, миргородська міська влада робить усе для того, щоб зберегти його і примножити. Не розміщує поблизу ділянки водозабору і курорту виробництв, зводить пансіонати і санаторії - наразі в стадії проектування шість нових об’єктів. За допомогою населення підтримує у місті майже ідеальну чистоту і порядок.
Із лютого 2006 року в Миргороді працює система роздільного збирання сміття, як результат - на 24 відсотки зменшилось навантаження на міське звалище. А влада й далі розвиває цей почин - днями 1400 пластмасових контейнерів для сміття буде встановлено у приватному секторі. Для населення закуплено чотири тисячі контейнерів! Окрім того, у планах Миргородського міського голови Олександра Паутова -встановити на полігоні ТВП лінію досортування. Таким чином він доводить усім, що в Україні, як і в Німеччині, можна займатися роздільним збиранням сміття, ще й заробляти на цьому.
Приклад - підприємство «Миргородспецкомунтранс». Воно майже повністю самоокупне.
За розпорядженням мера, 80 відсотків багатоповерхівок міста обладнано антивандальними світильниками, що саморегулюються, - з настанням сутінків автоматично вмикаються, а на ранок вимикаються. Такі сучасні енергозберігаючі освітлювальні прилади закріплено на майданчиках між поверхами і при вході в під’їзди. Встановлено також 60 лічильників, які обліковують нічне освітлення.
Тож Миргород фактично освітлюється цілодобово, як справжнє європейське місто.
- Минулого року, - каже Олександр Паутов, - у нашому місті споруджено другий в Україні і перший діючий пункт доочищення водопровідної води, що розташований у густонаселеному районі на вулиці Старосвітській. Очищена вода за якістю нічим не поступається бутильованій, а коштує наполовину дешевше. Вода користується попитом у городян, тому найближчим часом маємо на меті спорудити в місті ще кілька таких бюветів.
Відомо, що Миргород - партнер Міністерства з питань житлово-комунального господарства України, бере участь у кількох міжнародних екологічних проектах.
Окрім того, за останнє десятиріччя миргородська міська влада відроджує славні традиції, вшановує видатних особистостей та історичні події. Посаджено кілька скверів, де зведено меморіальні комплекси, десятки пам’ятників.
До 200-річчя Миколи Гоголя на вулиці, що носить його ім’я, окрім пам’ятника великому письменнику, навкруг славнозвісної «Миргородської калюжі», збудовано набережну та алею скульптур гоголівських героїв.
Усі куточки стародавнього Миргорода стали улюбленими місцями відпочинку жителів та гостей міста.

Автор: Олександр ЖУРАВЕЦЬ, (газета «Урядовий кур’єр»); www.mirgorod.osp-ua.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Миргород | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації