Вхід | Реєстрація

Василь Кіптілий судитиметься з міською радою

Василь Кіптілий судитиметься з міською радою

Нагадаємо, що на другій сесії Кобеляцької міської ради, яка відбулась 17 грудня, депутати затвердили секретаря ради. Ним став Василь Кіптілий, котрий представляє в раді політичну партію «Слуга народу». Та виявилося, що станом на 16 лютого він не приступив до виконання своїх обов’язків.

 

 

Це питання обговорювалося на останній сесії. Зокрема, працівник виконкому міської ради Олександр Ломаков пояснив:

— 17 грудня 2020 року Василь Кіптілий був обраний секретарем Кобеляцької міської ради. Із цього дня і до 20 січня він не з’явився на робочому місці, не пройшов спецперевірку і не склав присягу. Відповідно до Закону України про запобігання корупції, особа, яка займає особливо відповідальне становище, надає письмову згоду і пакет документів для проведення спеціальної перевірки. Я, як відповідальний за кадрові питання, за дорученням міського голови направив запити до НАЗКа і НАБУ. Відповіді, які надходять від компетентних органів, вказують, що якби на той момент міський голова видав розпорядження про призначення Кіптілого на посаду секретаря із призначенням йому рангу й зарплати, це було б корупційним діянням. Роз’яснення з НАЗК і НАБУ свідчать, що Василь Кіптілий на посаду не призначається. Як тільки надійдуть письмові папери з цих відомств, я вам їх надам.

Міський голова додав:

— Довожу до відома присутніх, що вчора була чергова спроба народного депутата, помічників двох депутатів, голови обласної ради вплинути на мене, аби я прийняв на роботу Василя Кіптілого, одночасно створивши такий прецедент. І якби прийняв на роботу, зразу було б відкрито три кримінальні справи про порушення закону. Після багатьох консультацій, після того, як визвали юриста обласної ради, який підтвердив, що мої дії й кадровика правильні, і що Василь Кіптілий втратив право на посаду секретаря ради і рішення скасовується. Відповідне рішення буде проголошене після надходження усіх запитів від компетентних органів.

Василь Кіптілий пояснив, що процедура звільнення з органів внутрішніх справ, де він працював на момент обрання його секретарем, не одноденна, вона займає певний час. Із органів внутрішніх справ він офіційно був звільнений 20 січня. Наступного дня Кіптілий приніс заяву в міську раду і надав усі необхідні документи кадровику.

Міський голова порадив Василю Кіптілому вирішувати питання в судовому порядку. Буде рішення суду — Копелець виконає його.

— Однозначно, я звернуся в суд. Але мені потрібна відповідь на подану заяву. Тоді буде з чим звертатися в суд, — наголосив Кіптілий.

Депутат міської ради Анатолій Таранушич відзначив, що Василь Кіптілий для Олександра Копельця, «як кістка в горлі»:

— Звичайно, це не підручний, якому ви можете довіряти певний об’єм роботи і довірять. Мабуть, це такі ваші переконання. Але існують елементарні правила для чиновників. Ви зобов’язані дати відповідь. Вона може бути яка завгодно, але обов’язково письмовою.

На цьому обговорення завершилось. І тепер виходить, що Василь Кіптілий, після отримання письмової відповіді, звернеться в суд і судитиметься з міською радою щодо його призначення на посаду секретаря.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 лютого 2021, 12:25 | Кобеляки | Політика
1. Fuks / 23 лютого 2021, 15:43
Цікаво,ну невже Копельцеві закон не писаний..Людину вибрали люди,призначили депутати а хамло голова чудить.В Європі вже б не одну робу зшносив би за гратами,а тут можна..І депутати мовчать.Маячня якась.За вимушений прогул Кіптілого з кишені мера,втройному..
2. Ltava / 24 лютого 2021, 14:49
Мені було соромно дивитися на безпорадність депутатського корпусу(((
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації