Вхід | Реєстрація

Чи дійсно правоохоронці затримали двох працівників Держгеокадастру?

Чи дійсно правоохоронці затримали двох працівників Держгеокадастру?

24 лютого по Царичанці, Китайгороду та інших населених пунктах колишнього району почала розповсюджуватися інформація про затримання під час отримання хабаря двох співробітників інспекції з контролю за  охороною та використанням земель.

До редакції «ЕХО» повідомлення про дану події надійшло одразу із кількох джерел. Нібито працівників інспекції затримали при отриманні тисячі доларів США. Ці кошти вони вимагали із підприємця жителя Царичанки, котрий займається аграрним бізнесом. В ході перевірки інспектор виявили порушення при використанні земельних ділянок. І запропонували бізнесмену заплатити їм, замість сплати штрафу в державний бюджет.

Швидше за все, підприємець порахував і вирішив, що сума штрафу буде меншою аніж 28 тисяч гривень хабаря. І звернувся до правоохоронців.

Нібито затримання проводили співробітники СБУ. Зараз очікують рішення суду про обрання запобіжного заходу затриманим.

Потрібно зауважити, що станом на ранок 25 лютого ні на сайті Управління Служби безпеки у Дніпропетровській області, ні на сайтах обласної прокуратури та Управління Нацполіції немає повідомлень про затримання підозрюваних у хабарництві.

Управління з контрою за охороною та використанням земель дійсно існують паралельно із обласними управліннями Держгеокадастру. До компетенції працівників даної служби входить перевірка у тому числі і цільового використання земель сільськогосподарського призначення. У той же час сільгоспвиробники масово порушують вимоги законодавства. Типовими є ситуації, коли людина отримую в оренду чи власність луки і пасовища. А потім їх розорює і засіває без оформлення відповідних документів. Таке явище є масовим по всій Україні. Про нього усі знають у тому числі і працівники контролюючих державних служб. Цілком можливо, що і в даному випадку «кмітливі» інспектори вирішили «заробити» на порушнику. Але, певно, забагато «попросили».

Редакція буде відслідковувати ситуацію. Правоохоронці мають оприлюднити офіційну інформацію. А ми донесемо її до читачів.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 лютого 2021, 12:06 | Царичанка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації