Вхід | Реєстрація

У закладах освіти скоротять 50 штатних одиниць

У закладах освіти скоротять 50 штатних одиниць

Оптимізація кадрів проводиться у зв’язку з відсутністю коштів у міському бюджеті.

На одному із засідань депутатів Кобеляцької міської ради, де вирішувалося питання про прийняття в комунальну власність регіонально-ландшафтного парку «Нижньоворсклянський», Ігор Проценко повідомив, що в закладах освіти відбудеться скорочення персоналу. Загалом мають звільнити 87 чоловік.
За коментарем кореспонденти тижневика звернулися до завідуючої відділом освіти Наталії Коваль.
Зі слів головного педагога Кобеляцької ОТГ, за попередніми підрахунками, мають скоротити 50 штатних одиниць. Основна причина звільнень — відсутність коштів на обслуговуючий персонал.

— У нас коштів на зарплати обслуговуючого персоналу вистачить до квітня і все. Далі в бюджеті стоять нулі, — говорить Наталія Коваль. — Скорочення відбудеться в усіх закладах освіти, включаючи школи, дитсадки, спортшколу, Будинок дитячої і юнацької творчості, господарський відділ, бухгалтерію. Це виключно обслуговуючий персонал. Раніше кошти на зарплати виділяли з районного бюджету, після об’єднання — з міського. У кожному навчальному закладі були якісь резерви. У основному, це персонал, який працював на 0,5 ставки. Ми в цілому за рік витрачаємо більше 500 000 гривень на доплати, у кого пів ставки. Керівники переглянули штат і скоротили десь сторожа, десь прибиральницю, десь оператора котельні. Наприклад, у штаті відділу освіти працювала прибиральниця і двірник. Скоротили двірника. Тепер самі прибиратимемо територію.

Усі працівники повідомлені за два місяці про звільнення. Скорочення розпочнеться вже в березні.

Також Наталія Коваль розповіла, що складною є ситуація з освітньою мережею громади. Новим вимогам до шкіл-гімназій і шкіл-ліцеїв, що надіслав Департамент освіти, практично не відповідає жодна сільська школа. Для прикладу, у Красненській ЗОШ мала кількість учнів у 5–9 класах, у Бродщинській — проблемна початкова школа. Питання щодо можливої оптимізації шкіл розглядатиметься депутатами на комісіях.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 лютого 2021, 11:17 | Кобеляки | Суспільство
1. Ltava / 26 лютого 2021, 12:06
".... Питання щодо можливої оптимізації шкіл розглядатиметься депутатами на комісіях..."

Ви ще вірите у маячню про депутатів і комісій ? Імпотентне місцеве самоврядування не здатне народити ніякого рішення що зупинить розвал освіти чи охорони здоров"я((
2. Fuks / 26 лютого 2021, 12:42
Та чого церемонитись.Заганяйте бульдозера та згортайте вже ті села з землі.Школи закриваєте,медицини нема,автобус не ходить,роботи нема а ви їх тримаєте.Згортайте вже..Але якщо серйозно то на ворсклянський лями є,на футбол теж з обизянником Копильцевим.На освіту нема.Не смішно.Де бі ли депутати з мером.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації