Вхід | Реєстрація

Історія успіху

Історія успіху

«Історія успіху» — це новий онлайн-проект вихованців гуртка «Журналістика». У дистанційному режимі ми проводимо зустрічі з цікавими людьми, які власним прикладом можуть продемонструвати свою життєву історію успіху. Розпочали з випускниці нашого творчого об’єднання Алли Карімової.

…У той час, як інші дівчата приміряли нові сукні і поспішали на дискотеку й побачення, моя Алла — вихованка гуртка «Журналістика» Кобеляцького БДЮТ — залишалася і розповідала мені про старенького дідуся, про додаткові уроки з англійської, про школу, про чергову проблему з квартплатою і т. д. Мені тоді здавалось, що я спілкуюся з одноліткою. Її прагнення вчитися і здобути престижну освіту були просто нереальними. Вона мріяла стати перекладачем!…

У 2012 році дівчина закінчила Кобеляцький НВК №1, відповідно і навчання в нашому гуртку, та поїхала до Полтави — вступати до педагогічного університету…

Пройшли роки, і сьогодні Алла успішна бізнес-леді. Як склалося її життя і яким чином вона здійснила свою мрію, ми дізналися із розмови з нею. У нас вийшов телеміст «Україна — Англія», адже саме там, у місті Лондоні, перебуває нині випускниця нашого гуртка «Журналістика». Зустріч пройшла на платформі ZOOM, де всі бажаючі юні журналісти Кобеляцького БДЮТ мали змогу поспілкуватися з Аллою, задати питання, поексперементувати зі знаннями англійської мови та помилуватися краєвидами Англії в режимі онлайн (через відчинене вікно…).

У 2018 році вона успішно закінчила магістратуру філологічного факультету за спеціальністю «Перекладач германських мов». Легко сказати, закінчила, адже вчилася на бюджетній основі, тож часу на веселе дозвілля не мала, бо треба було заробляти стипендію. Фінансове питання завжди було актуальним — говорить дівчина. Дідусь, який мешкав у селі Василівка, як міг, підтримував онуку і наполягав на вивченні англійської, але студентське життя потребувало чималих коштів, і дівчина вирішила знайти підзаробіток.
Спочатку це була кондитерська фабрика із жахливими умовами праці. Але треба було оплачували школу англійської мови, тож… Далі працювала в банку (на кредитах), потім секретарем у юриста. Саме тут дійшла висновку, що треба відкривати власну справу і тільки так можна досягти успіху! Треба було підзбирати грошей.

Згодом поїхала за кордон працювати нянею. До того ж, нянею не звичайної дитини, а з певними відхиленнями в розвитку. На той час уже досить добре знала англійську і легко пройшла співбесіду. До речі, вона наголосила на тому, що коли йде оформлення візи в іншу країну, беруться до уваги ваші громадські активності, досягнення та навіть публікації в газетах — повний пакет досягнень.

Коли отримала перший серйозний заробіток, вирішила зробити собі подарунок на 21 день народження і здійснити омріяну подорож у Ізраїль. Відвідавши чужі країни, Алла дійшла висновку, що є дуже багато людей — іноземців, які прагнуть вивчати російську та українську мови (особливо ті, хто має бізнес у нашій країні). Вирішила поєднати прагнення подорожувати і заробляти — стати репетитором для цієї аудиторії. Бажаючі то з’являлись, то зникали… Але в неї була мрія: подорожувати і вивчати мови світу. Не покладаючи надій, бралася за нові справи і втілювала нові ідеї. Вона поєднала свої два улюблені заняття і…

…І сьогодні Алла — підприємець. Вона має власний лінгвістичний центр у місті Києві. Мови там вчать усі бажаючі, як дорослі, так і малі. За останні п’ять років вона побувала в більшості країн Європи, країнах Латинської і Центральної Америки. Сьогодні вона успішна і щаслива. З теплом згадує усіх, хто її підтримував: дідуся, вчителів, колег і свою другу половинку.

Вона поділилась своєю життєвою історією, відкрила таємницю свого успіху та надихнула юних журналістів — завжди йти до поставленої мети! А ще розповіла про свою реалізовану «газету бажань і мрій», на якій під час навчання в університеті розміщувала фото бажаного авто, країн, у яких хотіла побувати, улюблені місця та інше. Поволі все збувається…

У цей час дівчина перебуває в Англії на навчанні — підвищенні професійної кваліфікації. Планує організувати обмін учнями в рамках діяльності свого лінгвістичного центру. Вона подорожує, захоплюється кожним містом, навчається, любить фотографуватися, а ще наголошує на деяких важливих правилах свого життя. Перше: «Ніколи не здавайся і йди тільки вперед!». Друге: «Не оточуй себе токсичними людьми! Дозволь собі розкіш не витрачати свої сили і увагу на людей, які того не варті».

Істрія Алли є справжнім прикладом історії успіху для кожного з нас! Ми дякуємо їй за розмову онлайн і чекаємо зустрічі в рідних Кобеляках!


Автор: Олена Білаш, керівник гуртка «Журналістика» Кобеляцького БДЮТ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 лютого 2021, 18:06 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації