Вхід | Реєстрація

На Дніпропетровщині затримали на хабарі одразу чотирьох посадовців

На Дніпропетровщині затримали на хабарі одразу чотирьох посадовців

На Дніпропетровщині затримали на хабарі одразу чотирьох посадовців: серед них двоє голів ОТГ, голова РДА та головний архітектор

Загальна сума неправомірної вигоди, яку вимагали зловмисники, сягає майже 300 тисяч гривень. За гроші обіцяли вирішити різного роду питання: від дозволів на польоти повітряних куль до зміни цільового призначення земель.

Викрили чотирьох хабарників оперативники управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області спільно з колегами-правоохоронцями.

Одного із голів об’єднаної територіальної громади затримали під час отримання ним 20 000 гривень, які перерахували на банківську картку. Загальна сума ж, яку вимагав фігурант за надання дозволу на польоти повітряних куль на території громади – 2 500 доларів США.

Голова іншої ОТГ Дніпропетровщини за 50 000 гривень обіцяв підприємцю позитивне рішення про надання в оренду землі під розміщення на території сільради зовнішніх рекламних носіїв. Встиг отримати лише перший «транш». Після перерахування на його карту 3 000 гривень чоловіка затримали.

Третій фігурант – головний архітектор однієї із райдержадміністрацій в області. Він вимагав 40 000 гривень неправомірної вигоди також за вирішення питання з дозволами на розміщення рекламних конструкцій на території однієї з ОТГ. Затримали зловмисника після отримання ним на картковий рахунок 16 000 гривень.

Останній з викритих 26 лютого зловмисників – голова тієї ж РДА. Посадовиця вимагала 5 000 доларів США неправомірної вигоди. За таку суму обіцяла допомогти зі зміною цільового призначення 2 га земельної ділянки з «ведення особистого селянського господарства» на «індивідуальне садівництво». Затримали зловмисницю після того, як вона отримала 5 000 гривень на паливну картку однієї із мережевих АЗС.

Наразі всім чотирьом згаданим зловмисникам слідчі обласного управління поліції за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомили про підозри за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.


Автор: пресслужба поліції Дніпропетровської області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2021, 13:25 | Царичанка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації