Вхід | Реєстрація

У області розпочалася вакцинація від коронавірусу

У області розпочалася вакцинація від коронавірусу

Повідомила головний лікар Новосанжарської лікарні Ольга Гиря.

За її словами, зараз проходить перший етап. Медичний препарат під назвою Covishield розроблений за шведсько-нідерландською ліцензією, виробляється Індійським інститутом сироватки крові. Цей інститут виготовляє 60 відсотків вакцин у світі. Наразі в Полтавську область поставлено 19 000 доз. У першій хвилі вакцинуватимуться медичні працівники, які працюють у ковідних госпіталях, інфекційних лікарнях, у екстреній медичній допомозі. Вакцинація буде двоступенева. Після першої ін’єкції друга проводитиметься через 4–12 тижнів.

У області створені дві мобільні бригади, які відповідають за вакцинацію. Списки тих, кого в першу чергу, вже зібрані й подані їм. Мобільна бригада за день може провакцинувати сто чоловік. Ми цей медпрепарат не будемо отримувати. Вакцинацією займатиметься первинна медицина.

Ольга Гиря наголосила, що вакцинуватися треба обов’язково, адже альтернативи вакцині просто немає.

 

Коштів на інсулін вистачить до липня

Також головний лікар розповіла, що відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я № 352 від 25 лютого, затверджений Паспорт бюджетної програми, де міститься перелік усіх медичних сфер, куди держава виділятиме кошти на медицину.

Для придбання інсуліну жителям Новосанжарського району (168 інсулінозалежних пацієнтів) на І півріччя цього року передбачено з держбюджету 706 893 гривні.

— Так як у січні наші пацієнти були забезпечені інсулінами, що придбані за минулорічні кошти, то вказаної суми вистачить до 1 липня. На місяць потрібно 139 000 гривень.

Перший транш, 290 000, уже надійшов. Лікарня, селищна рада і державна аптека підписали тристоронній договір на придбання інсуліну.

Із 1 липня має розпочатися реінбурсація інсулінів, на зразок «Доступних ліків», коли препарати пацієнти отримуватимуть за електронними рецептами.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 березня 2021, 12:18 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації