Вхід | Реєстрація

У Біликах планують реконструювати стадіон

У Біликах планують реконструювати стадіон

Будівельні роботи мають проводитися за рахунок коштів із державного й місцевого бюджетів.

Наприкінці грудня 2019 року Полтавська облдержадміністрація оприлюднила список проектів, що фінансуватимуться з Державного фонду реконструкції та розвитку. Серед будівельних об’єктів був стадіон у Бутенках, на якому передбачалося провести реконструкцію. Щоб увійти в список об’єктів, які будуватимуться за державні кошти, Бутенківська сільська рада замовила проектно-кошторисну документацію вартістю 187 171 гривня. Проект реконструйованого стадіону виготовив кобеляцький підприємець Олег Лісний.

Спочатку планувалось, що загальна кошторисна вартість об’єкта становитиме 14 630 000 гривень. Обсяг фінансування в 2020 році — 13 130 000. Із них 12 000 000 надасть держава, 1 130 000 — кошти Бутенківської громади. Фактично з бюджету сільради на проект виділялося лише 10 відсотків від його вартості.

За ці кошти на території спортивної споруди, крім футбольного поля, підрядна організація мала встановити трибуну з накриттям на 120 місць, волейбольний майданчик, вуличні тренажери і збудувати адмінбудівлю з душовою кімнатою, роздягальнею та кабінетами. Сам стадіон обнесуть огорожею.

На початку квітня минулого року тендерний комітет провів аукціон із визначення підрядника, який займатиметься реконструкцією стадіону. Переможцем стало бутенківське товариство «Альтаір-2017» із пропозицією 10 099 000 гривень. Та представники ТОВ «Українська альтернатива», що зареєстроване в селищі Бабаї Харківської області, подали скаргу в Антимонопольний комітет і тендер перейшов до них. Їх пропозиція — 10 100 000 гривень.

Станом на 2 березня роботи з реконструкції стадіону ще не завершені. Через тривалу процедуру з визначення підрядника і перебої з фінансуванням, спортивний об’єкт підрядник добудовуватиме в цьому році.

Зі слів заступника білицького селищного голови Ігоря Федя, будівельники виконали внутрішні роботи в адмінприміщенні. Їм залишається обладнати бігову доріжку, встановити футбольні ворота, волейбольний і тренажерний майданчики. На ці заходи необхідно близько 300 000 гривень. Їх мають виділити з вільного залишку.

 

Що збудують у селищі?

18 лютого Виконавчий комітет Білицької селищної ради оголосив тендер на розробку робочого проєкту під назвою «Реконструкція стадіону в смт. Білики (удосконалення спортивної інфраструктури громади)». Кошти на оплату проектно-кошторисної документації, а це 185 000 гривень, виділили з місцевого бюджету.
У роз’ясненнях до процедури вказано, що на території спортивного об’єкту буде встановлена стаціонарна трибуна для глядачів на 144 місця. Також проходитиме реконструкція одноповерхової адмінбудівлі (зміну існуючих розмірів на 12,6х22 м.п.), передбачається опалення приміщення електроконвекторами. Об’єкт під’єднають до інженерних мереж: електричної, централізоване водопостачання, каналізаційної (вигрібна яма).

Як пояснив Ігор Федь, білицький стадіон матиме схожий вигляд із бутенківським. Аби подати заявку на фінансування об’єкту за кошти ДФРР у 2022 році, необхідно завчасно мати на руках проектно-кошторисну документацію.

1 березня відбувся аукціон за спрощеною процедурою закупівлі з визначення організації, що розробить робочий проект із реконструкції спортивної споруди.

Згідно протоколу щодо прийняття рішення уповноваженою особою, переможцем спрощеної закупівлі став підприємець Олег Лісний. Він виготовить проект за 119 000 гривень.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 березня 2021, 16:47 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації